Το Σαββατοκύριακο αναμένεται κακοκαιρία στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα με ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ από το Σάββατο στα δυτικά και την Κυριακή στα ανατολικά θα πνέουν νοτιάδες ενισχυμένοι μέχρι τα 7 με 8 μποφόρ, που θα μεταφέρουν, κυρίως στη νότια χώρα αφρικανική σκόνη.

Το Σάββατο πιο αναλυτικά:

Στη Θράκη και στην ανατολική Μακεδονία προβλέπονται συννεφιά και σποραδικές βροχές.

Στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία αναμένονται βροχές και καταιγίδες, που κατά διαστήματα θα είναι έντονες. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 18 με 20 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά προβλέπονται βροχές και από το μεσημέρι, θυελλώδεις νοτιάδες και κατά τόπους στα βορειότερα ισχυρές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 24 με 26 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο αναμένονται το πρωί μόνο νεφώσεις και από το μεσημέρι και μετά λασποβροχές. Τα θερμόμετρα θα δείξουν έως 25 με 27 βαθμούς.

Στα Κύθηρα θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι 5 μποφόρ.

Στην Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και το βράδυ στη δυτική Κρήτη νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα παραθαλάσσια θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, στη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους αναμένονται, αρχικά ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και από το απόγευμα συννεφιά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 25 με 27 βαθμούς.

Στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες, προβλέπονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις και βροχή.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια περιμένουμε σποραδικές βροχές και στη Θεσσαλία από το απόγευμα κατά τόπους καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει, στα πεδινά μέχρι τους 25 βαθμούς και στα ορεινά έως τους 19.

Στην Αττική προβλέπονται, το πρωί αραιές νεφώσεις, από το απόγευμα συννεφιά και το βράδυ βροχή. Τα θερμόμετρα στην Αθήνα θα δείχνουν, νωρίς το πρωί 18 βαθμούς Κελσίου και το μεσημέρι 25.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε συννεφιά με βροχές και καταιγίδες, που κατά διαστήματα θα είναι έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


 
Top