Πρώτη φορά στα χρονικά κυνηγοί θησαυρού ετοιμάζονται να «εισβάλουν» σε χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων! Έξι σύγχρονοι «Ιντιάνα Τζόουνς»- άνεργοι οι περισσότεροι- θα επιχειρήσουν να φέρουν στο φως χρυσές λίρες εκτιμώμενης αξίας 300.000.000 ευρώ, που πιστεύουν ότι είναι θαμμένες στο παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο, στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας!

Οι έξι φίλοι, 50- 65 ετών, από τη Χρυσούπολη Καβάλας και τον Νέστο Ξάνθης είναι άνθρωποι του μόχθου, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Υπολογίζουν όμως ότι η ζωή τους θα αλλάξει χάρη στον κρυμμένο θησαυρό, για την αναζήτηση του οποίου έχουν ήδη λάβει τη σχετική άδεια! Πάντως, εάν έβγαιναν στο φως αυτές οι λίρες και έπεφταν στα χέρια της κυβέρνησης, θα έδιναν τη λύση για τα… ισοδύναμα που αναζητούνται για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση! Εξάλλου, η πληροφορία τους λέει ότι σε βάθος τριών μέτρων, στα έγκατα του στρατιωτικού αεροδρομίου, είναι θαμμένες 1.000.000 χρυσές λίρες! Όπως ισχυρίζονται, μόνο αυτοί γνωρίζουν πού βρίσκονται, καθώς τους αποκάλυψε το μυστικό ένας Ρώσος αξιωματικός, ο οποίος συμμετείχε στην κατασκευή του αεροδρομίου.

Οι φίλοι πέρασαν έναν μαραθώνιο 10 ετών ώσπου να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη άδεια, καθώς ο χώρος είναι στρατιωτικός και οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες πολλές. Τελικά η άδεια εκδόθηκε και για πρώτη φορά ιδιώτες θα πατήσουν πόδι σε στρατιωτική έκταση προκειμένου να αναζητήσουν θησαυρό. Το αεροδρόμιο στον Αμυγδαλεώνα κατασκευάστηκε το 1947 ως στρατιωτικό αεροδρόμιο με χρήματα της αμερικανικής βοήθειας.

Άγνωστο παραμένει πότε θα αρχίσουν οι ανασκαφές. Σε κάθε περίπτωση, εάν βρεθούν αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας, θα παραδοθούν στην αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία και για τις έρευνές τους οι ιδιώτες θα πρέπει να καταθέσουν προκαταβολικά 600 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Πηγή: enikos,espresso
 
Top