Τα πρώτα της βήματα στον χώρο της Ιερής Άλτης, ως Πρωθιέρεια, έκανε τη Δευτέρα το πρωί η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου συνοδευόμενη από τη Χορογράφο Άρτεμη Ιγνατίου και τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρο Κούβελο.

«Νιώθω συγκίνηση και ευθύνη», αποκάλυψε η ίδια, λίγη ώρα αργότερα, κατά την επίσκεψή της στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας.

Για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αλλά και για τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, ο χρόνος έχει ήδη αρχίσει να μετρά αντίστροφα για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016, που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 21 Απριλίου. Και οι δυο πλευρές, προετοιμάζονται για την σημαντική αυτή ημέρα για την Ολυμπία και ολόκληρο τον κόσμο. «…Αυτό έχει να δώσει σήμερα η Ελλάδα στον κόσμο. Την Ολυμπιακή Φλόγα που θα φύγει από την Ολυμπία…», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΕΟΕ, κ.Κουβέλο.

Εκπλήξεις και εντυπωσιακά στοιχεία θα έχει η νέα χορογραφία που προετοιμάζει η Άρτεμις Ιγνατίου, όπως η ίδια αποκάλυψε, ενώ μιλώντας με τον αναπληρωτή δημάρχου κ.Δεββέ, συζήτησαν το ενδεχόμενο συμμετοχής στις εκδηλώσεις - τόσο στο τελετουργικό κατά την Αφή όσο και στις εκδηλώσεις των προηγούμενων ημερών - και μαθητών, όπως είχε συμβεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996 και για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι το 2014, όπου μαθήτριες λυκείων της περιοχής σχημάτισαν στην πλαγιά του Αρχαίου Σταδίου τους Ολυμπιακούς Κύκλους.

Πηγή: patrisnews
 
Top