Μικτό κλιμάκιο, που αποτελούνταν από μέλη της Οικονομικής Αστυνομίας, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ), έκανε την Τετάρτη ελέγχους στους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega και Ant1. Οι έλεγχοι σύμφωνα με το koutipandoras.gr ήταν αιφνιδιαστικοί.

Το κλιμάκιο που πήγε στο Mega ήταν περί τα 30 άτομα, τα οποία ξεκίνησαν τον έλεγχο πριν ακόμα μπουν στο σταθμό, αφού «τσιμπούσαν» όποιον εργαζόμενο εντόπιζαν στους πέριξ χώρους. Όταν έφτασαν στην είσοδο οι άντρες ασφαλείας δεν τους άνοιγαν την πόρτα, κάτι που τελικά έγινε μετά από την παρέμβαση του δικηγόρου του σταθμού.

Η αντίστοιχη διαδικασία έλαβε χώρα και στον Αντ1, αφού οι έλεγχοι ήταν παράλληλοι και στους δύο τηλεοπτικούς σταθμούς.

Σχετικά με τα ευρήματα των ελέγχων, ο κ. Νεφελούδης δήλωσε πως «δεν έχουμε ακόμα παραλάβει τις εκθέσεις, αλλά ως επί το πλείστον πάντα υπάρχουν ευρήματα».

Με δεδομένο πως το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές συχνότητες και άδειες θα είναι από τα πρώτα που θα φτάσουν προς ψήφιση στη Βουλή από τη νέα κυβέρνηση, ο έλεγχος αυτός μοιάζει να έχει σαφή στόχευση, αφού οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις προκειμένου να λάβουν τη σχετική άδεια.


 
Top