Σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πατρών, προκειμένου να του αποδοθούν κατηγορίες, ο "μανιακός" ληστής, ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης αναστάτωσε ολόκληρη την Πάτρα και στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαίας διαπράττοντας μία απόπειρα και τρεις ληστείες με την απειλή του όπλου, που όπως αποδείχθηκε ήταν ρέπλικα.

Χθες το βράδυ, ο 30χρονος Πατρινός συνελήφθη από τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών έπειτα από καταδίωξη στην περιοχή της Περιμετρικής Πατρών.

Η επεισοδιακή σύλληψη και τα ναρκωτικά

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Παρασκευής η ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαίας ενημερώθηκε από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών για ένα αυτοκίνητο στο οποίο επιβαίνουν άτομα ανάμεσά τους πιθανόν και ο δράστης των ληστειών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του tempo24, οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες οτι το άτομο αυτό μαζί με συνεργούς του βρέθηκε το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή των Σαγεΐκων, μιας και στην Ράχη είχε εντοπιστεί μία τσάντα με τα ίδια χαρακτηριοστικά που είχε η τσάντα που είχε αρπάξει από γυναίκα προχθες το βράδυ.

Και τότε άρχισε η καταδίωξη του οχήματος που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και ακολουθείτο από αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Μόλις τον εντόπισαν άρχισαν να τον παρακολουθούν, με αποτέλέσμα σε συνεργασία της Ασφάλειας Πατρών, της ΟΠΚΕ και της Άμεσης Δράσης, το αυτοκίνητο να ακινητοποιηθεί στην Περιμετρική λίγο μετά τον κόμβο της Οβρυάς στο ρεύμα προς Αθήνα.

Κατα τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκε στο αυτοκίνητο και το ασημένιο πιστόλι (ρέπλικα) με το οποίο φέρεται να έγιναν ληστείες χθες στην Πάτρα, όπως επίσης μικροποσότητα κάνναβης και ναρκωτικά χάπια.

Έτσι ο νεαρός συνελήφθη λίγο πριν λήξει η διαδικασία του αυτοφώρου.

Οι ληστείες και η ομολογία

Ο 30χρονος με τα αρχικά του ονόματός του Α.Α. οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Πατρών και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες λίγη ώρα αργότερα ομολόγησε πως είναι ο δράστης της μίας απόπειρας ληστείας και των τριών ληστειών σε βάρος γυναικών.

Συγκεκριμένα πρώτα "χτύπησε" το κατάστημα με τα κινέζικα είδη στην οδό Πανεπιστημίου, απ' όπου δεν κατάφερε να πάρει τίποτα, και ακολούθως από τις 21.45' μέχρι και τις 22.15' ανά τέταρτο σχεδόν επιτέθηκε σε τρεις γυναίκες στην περιοχή της Αγίας Σοφίας και της Αγυιάς και τους άρπαξε τις τσάντες με την απειλή του ψεύτικου όπλου.


 
Top