Mε δύο δεκάλεπτα έντονης, βροχόπτωσης, την Κυριακή το πρωί, το αποχετευτικό έργο, της μίνι Περιμερικής, στη διασταύρωση των οδών Πρεβεδούρου και Γερανείων, όπου συνυπάρχει με την υπό την γη Ρωμαϊκή Ιστορία της Πάτρας, λίγο έλλειψε να υπερχειλίσει.

Ο ανοιχτός αύλακας, βάθους τριών μέτρων, που χάσκει εδώ και μήνες ξέσκεπος, γέμισε λασπόνερο από το "ρέμα του Καλόγερα" εκχυνόμενο στο υπόνομο της Πρεβεδούρου. Ότι όμως παρέσυρε κατά την ορμητική ροή του το νερό, μπορούσε να αποτελέσει αιτία ώστε έχουμε πλημμύρα των στενών της συνοικίας Εβραιομνημάτων.

Κι αν ακόμα συνεχίζονταν για λίγα λεπτά η ραγδαία βροχόπτωση, όπως αναφέρει το ISTOLOGIO Giorgou MOSXOU, θα μπορούσε εξ ίσου να παρουσιαστεί φαινόμενο πλημμύρας. Από αυτή την άποψη, είχαν χριστιανό ορθόδοξο Άγιο και πάλι οι κάτοικοι των Εβραιομνημάτων.

Ανάγκη να τονιστεί αυτό γιατί ο Ρωμαίος στρατηγός Μόμμιος (σ.σ.: όχι ο στρατηγός Άνεμος του Πολύδωρα) ως πρώην πληβείος, παρόλο που σεβάστηκε την θρησκεία των Ελλήνων και έμεινε στην καρδιά τους, πριν κάποια χρόνια η επίκλησή του δεν μπόρεσε να αποτρέψει την πλημμύρα της περιοχής, όπου κάτω από τη γη της, διάσπαρτη είναι η ρωμαϊκή παρουσία.

Τι πρέπει να γίνει; Μα να ολοκληρωθεί το έργο στο σημείο αυτό, όπου επιπροσθέτως έχουν αποκαλυφθεί ρωμαϊκά τείχη, εγκάρσια στην τομή του αποχετευτικού έργου.

Φυσικά όλα αυτά, η τεχνολογία της ψηφιακής εικόνας, που χρησιμοποιεί ο Δήμος Πατρέων δεν μπορεί να τα αποτρέψει, στην συγκεκριμένη περίπτωση. Μπορεί όμως να πιέσει τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας, ώστε να συντομεύσει την αποπεράτωση του έργου, στου οποίου την αρμοδιότητα υπάγεται.

Όσον αφορά την κατάσταση στα Ταμπάχανα, φαίνεται πως οι περίοικοι το έχουν πάρει απόφαση πια και έγιναν οι σκληροί του... Μαχάταν! Κια σήμερα με την μπόρα βγήκαν να καθαρίσουν τις σχάρες από τα φερτά φύλλα και κλαδιά της οδού Αρόης.

Η τοποθέτηση δύο σχαρών, εγκαρσίως της οδού, ίσως να επέλυε το πρόβλημα. Κια το ερώτημα: Από την πλευρά του Δήμου Πατρέων θα υπάρξουν σκληροί, όπως αυτοί του... Μαχάταν των Ταμπαχάνων;




 
Top