Με το σύνδρομο του φόβου της επομένης ημέρας ζουν κάτοικοι και καταστηματάρχες στα Ταμπάχανα μετά την βραδινή πλημμύρα της Τετάρτης, που κατέστησε τα ισόγεια υποδοχείς των ομβρύων υδάτων, τα οποία εισέβαλαν ορμητικά, καθώς ήταν αδύνατον να απορροφηθούν αυτά από τα φρεάτια των οδών Μεσσάτιδος και 6ου Συντάγματος.

Επιπροσθέτως η σχετική άνοδος του επιπέδου της οδού προ της Πλατείας Ταμπαχάνων, για τις ανάγκες του νέου δρόμου, απεδείχθη μοιραία για δεύτερη φορά, μετά την πρόσφατη πλημμύρα που μετέτρεψε σε λίμνη το οδόστρωμα και τα τελάρα του μανάβικου σε βάρκες!

Κύρια όμως ευθύνη αποδίδουν οι κάτοικοι στην δημοτική αρχή, που δεν αντέδρασε προληπτικά με καθάρισμα των φρεατίων και απεδείχθη αιφνιδιασμένη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Είναι πλέον γεγονός αυταπόδεικτον, ότι η κάθοδος των ομβρύων από την κατωφέρεια του πρώην ρέματος Αμερικάνου, που για εύηχους και εμπορικούς λόγους μετονομάσθη σε οδό Αρόης, είναι η αιτία για την εισροή τεράστιων κυβικών όγκων υδάτων κάθε τόσο, που τα καιρικά φαινόμενα παρουσιάζονται έντονα.

Εξαίρεση στο φαινόμενο αποτελεί η διαμορφωθείσα κατάσταση πέριξ της κουκουναριάς της οδού, όπου ανακόπτεται η ορμή των υδάτων, πλην όμως στη συνέχεια συνεχίζεται η εισροή αυξανόμενη καθώς την υποδέχεται η στενή κατηφορική οδός Μεσσάτιδος. Μία ακόμη κύρια εξαίρεση αποτελούν ευαισθητοποιημένοι περίοικοι που ανέλαβαν την πρωτοβουλία να καθαρίσουν κάποια φρεάτια προ των οικιών τους.

Ωστόσο η πρόβλεψη της ΕΜΥ περί έντονων καιρικών φαινομένων στην περιοχή μας, εγείρει ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι της αυριανής ημέρας και γι αυτό καλούν την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πατρέων να μεριμνήσει, το συντομότερο.

Πηγή: gzmosxos.blogspot.gr
 
Top