Μετά από προγραμματισμένη επιχείρηση αστυνομικών κατασχεθήκαν πληθώρα προϊόντων παραεμπορίου, ενώ επιβλήθηκαν και διοικητικά πρόστιμα ύψους 25.000 ευρώ. Ο λόγος για την εξόρμηση ανδρών της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. στα συνήθη ύποπτα στέκια των παράνομων πωλητών, κυρίως αλλοδαπών που δραστηριοποιούνται και στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού της σχεδιασμού για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου στην Αχαΐα, πραγματοποίησε μια ακόμα στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση στην Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα χθες Σάββατο (17-10-2015) από το Β’ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, ενεργήθηκαν έλεγχοι σε πλανόδιους πωλητές, στο κέντρο της Πάτρας, με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου του παραεμπορίου όπου ελέχθησαν 25 άτομα, προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα πέντε αλλοδαποί (εκ’ των οποίων τρεις υπήκοοι Μπαγκλαντές και δύο Νιγηριανοί) ηλικίας από 24 έως 48 ετών, στους οποίους βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις παραεμπορίου και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ για τον καθένα.

Κατά τους ελέγχους κατασχέθηκαν πληθώρα προϊόντων παραεμπορίου, μεταξύ των όποιων, γυαλιά ηλίου, ρολόγια χειρός, θήκες γυαλιών, διάφορα είδη οικιακής χρήσης, κάλτσες και ομπρέλες.

Όλα τα προϊόντα θα καταστραφούν, ενώ οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.





 
Top