Ο Πάνος Καλλίδης θα βρεθεί στην Πάτρα και θα πραγματοποιήσει μια μοναδική εμφάνιση στο Disco Room την Κυριακή 18 Οκτωβρίου. “Έχω γιορτή”, “Γεια σου”, “Τρελή ιδέα”… είναι μερικές από τις επιτυχίες που αγάπησε το κοινό του.

Ο Πάνος Καλλίδης γεννήθηκε στη Δράμα στις 18 Φεβρουαρίου. Μεγάλωσε σε μια παραδοσιακή οικογένεια, όπου ο πατέρας του τραγουδούσε ποντιακά. Όνειρό του ήταν να μάθει να παίζει ποντιακή λύρα και για αυτό τον έστειλε από μικρό σε δάσκαλο. Παίζοντας λύρα και τραγουδώντας παραδοσιακά και ποντιακά, ο Πάνος κατάλαβε πως έχει ταλέντο στο τραγούδι και το μόνο που έλειπε ήταν να κάνει ένα ρεπερτόριο με λαικά τραγούδια, ώστε να ξεκινήσει να τραγουδάει σε νυχτερινά μαγαζιά.

Η πρώτη του δουλειά ήταν σε ηλικία 20 ετών στην πόλη της Ξάνθης σε πολύ γνωστό μαγαζί της Βορείου Ελλάδος για εκείνα τα χρόνια που το έλεγαν Διογένης Palace.

Το 2003 μετά από πολύ κόπο και υπομονή σε μαγαζιά της επαρχίας βρέθηκε στο Ρόδον Θεσσαλονίκης όπου ξεκίνησε μια συνεργασία με τον μαέστρο και παραγωγό Νίκο Νικολαίδη.

Το αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής ήταν να κυκλοφορήσει το 2005 ένα cd με 12 λαικά τραγούδια υπογεγραμμένα από νέους και ταλαντούχους δημιουργούς, με τίτλο το όνομα του από την Sony Music!

Από τότε μέχρι σήμερα ακολουθεί μια σταθερά ανοδική πορεία με πετυχημένες συνεργασίες.


 
Top