Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η ερευνητική προσπάθεια του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. O Πανεπιστημιακός Υπότροφος του τμήματος Δρ. Απόστολος Φούρναρης εκπροσώπησε το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος και την Ελλάδα στη συνάντηση της επιτροπής διαχείρισης της Ευρωπαϊκής Δράσης COST IC1204 TRUDEVICE (Trustworthy Manufacturing and Utilization of Secure Devices) που έγινε στο Saint-Malo της Γαλλίας.

Ο Πανεπιστημιακός Υπότροφος του τμήματος παρουσίασε ερευνητική του εργασία με τίτλο «Binary Edwards Curve Design Strategy for Efficient and Power Attack Resistant Architectures» στο 4th TRUDEVICE Workshop On Secure Hardware And Security Evaluation που συνδιοργανώθηκε στις 17 Σεπτέμβρη 2015 στο Saint-Malo, Γαλλίας μαζί με το διεθνούς φήμης Workshop on Cryptographic Hardware and Embedded Systems (CHES 2015).

Η ερευνητική εργασία του Δρ. Φούρναρη που εκπονήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών αφορούσε την αποδοτικό και προστατευμένο από επιθέσεις υλικού σχεδιασμό και υλοποίηση συστήματος κρυπτογράφησης δεδομένων με Ελλειπτικές Καμπύλες.

«Στον τομέα της ασφάλειας δεδομένων τόσο σε επίπεδο λογισμικού όσο και σε επίπεδο υλικού (hardaware) δουλεύουμε στο τμήμα με ορατά πια αποτελέσματα», μας ανέφερε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος και Αντιπρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Καθηγητής Σπύρος Συρμακέσης.

«Η δράση αυτή είναι χρηματοδοτούμενη από ανταγωνιστικά προγράμματα, αλλά υποστηρίζεται και από το μεράκι και το πάθος των καθηγητών μας σε όλα τα επίπεδα. Επιθυμία μας είναι να φέρουμε και τους προπτυχιακούς μας φοιτητές πιο κοντά στην πραγματική έρευνα που χρειάζεται πια η χώρα μας», συμπλήρωσε ο κ. Συρμακέσης.


 
Top