Τελευταία ημέρα είναι η αυριανή Τρίτη 20/10 για όσους ιδιοκτήτες ΙΧ, δικύκλων και φορτηγών, προκειμένου να περάσουν τα οχήματά τους από έλεγχο ΚΤΕΟ καθώς λήγει η παράταση που δόθηκε. Όσοι δεν έχουν περάσει από έλεγχο, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο ιδιοκτητών ΚΤΕΟ, δεν αναμένεται να δοθεί νέα παράταση.

Οσοι δεν προλάβουν, αφ’ ενός μεν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι χάνουν το μπόνους απαλλαγής από το 50% του προστίμου καθυστέρησης (άρα τους περιμένει και ένα ποσό plus 32 ευρώ να πληρώσουν όταν πάνε εκ των υστέρων για έλεγχο), αφ’ ετέρου το πρόστιμο της τροχαίας αγγίζει τα 400 ευρώ!

Σε περίπτωση που η Τροχαία τους κόψει πρόστιμο, έχουν μία ευκαιρία δέκα ημερών να το μειώσουν στα 50 ευρώ, στην περίπτωση που προσκομίσουν εντός του χρονικού αυτού ορίου, το αποδεικτικό του τεχνικού ελέγχου.

Από ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ προκύπτει πως μέχρι στιγμής το ποσοστό προσέλευσης εκπρόθεσμων οχημάτων δεν ξεπερνά το 35%.

Πάντως, από τα μέχρι τώρα στοιχεία του Συνδέσμου, προκύπτει και κάτι άλλο: «Η διαφαινόμενη έως και σήμερα αναβλητικότητα των ιδιοκτητών οχημάτων που συνεχίζουν να σπεύδουν τις τελευταίες ημέρες των προθεσμιών στα ΚΤΕΟ, παράλληλα με την προσέλευση πολλών οχημάτων στα ΚΤΕΟ, δίχως να έχουν εξασφαλίσει πρωτίστως το απαραίτητο ραντεβού –σε συνάρτηση και με την συστηματική “πτώση” του συστήματος TAXIS τις τελευταίες ημέρες, δημιουργούν προϋποθέσεις αδυναμίας εξυπηρέτησης …»

Από αρχές Ιανουαρίου 2016, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα καθώς το πρόστιμο για τη μη διενέργεια ελέγχου ΚΤΕΟ θα φτάσει τα 150 ευρώ! Ο εντοπισμός των εκπρόθεσμων θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης και βεβαίωσης της ΔΟΥ από την 01/01/2016.

Πηγή: enikonomia
 
Top