Η δυνατότητα ίδρυσης φαρμακείου από μη φαρμακοποιούς άναψε το φυτίλι του «πολέμου» κυβέρνησης – φαρμακοποιών.

Οι φαρμακοποιοί εμφανίζονται αποφασισμένοι για κινητοποιήσεις διαρκείας με αφορμή το σχέδιο που συζητά η κυβέρνηση με τους δανειστές. Συμφωνα με πληροφορίες στο σχέδιο προβλέπεται η δυνατότητα ίδρυσης φαρμακείου από μη φαρμακοποιούς με πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, συμμετοχή φαρμακοποιού στο μετοχικό κεφάλαιο και μέγιστο αριθμό πέντε αδειών ανά επιχειρηματία.

Το προεδρείο του ΠΦΣ πήγε το βράδυ στο υπουργείο Υγείας αλλά η συνάντηση με τον Α. Ξανθό, φαίνεται να μην αλλάζει τα νέα δεδομένα.

«Φαίνεται ότι η κυβέρνηση του ΟΟΣΑ υπερίσχυσε της ελληνικής κυβέρνησης. Οι φαρμακοποιοί είναι αποφασισμένοι να μην πουλήσουν τα φαρμακεία στα καρτέλ που ετοιμάζονται αλλά να τα κλείσουν πολύ σύντομα» δήλωσε αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κώστας Λουράντος

Αργά απόψε συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο των φαρμακοποιών προαναγγέλοντας κινητοποιήσεις.

Στην ανακοίνωση του ΠΦΣ τονίζεται:

Το ΔΣ του ΠΦΣ στην διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του ενημερώθηκε αιφνιδιαστικά για τις δηλώσεις του υπουργού κ. Σταθάκη σχετικά με τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό των φαρμακείων. Διέκοψε την συνεδρίαση και επειγόντως μετέβη σύσσωμο στο Υπουργείο Υγείας.

Στην συνάντηση με τον υπουργό υγείας διαπιστώθηκε ότι στην διαμορφούμενη πρόταση για την τελική διατύπωση της υπουργικής απόφασης καταλύεται πλήρως ο επιστημονικός ρόλος του φαρμακοποιού και ο επιστημονικός χαρακτήρας του φαρμακείου.

Μετά την συνάντηση το ΔΣ συνέχισε την συνεδρίαση του και αποφάσισε ομόφωνα :

1. Nα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στις 2.30 το μεσημέρι.

2. Να εισηγηθεί την πραγματοποίηση 24ωρων κυλιόμενων απεργιών στην έκτακτη ΓΣ που θα συγκληθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.

Τέλος το ΔΣ του ΠΦΣ καλεί τους προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας σε απεργιακή ετοιμότητα.


 
Top