Οξύνεται το πρόβλημα με τις δηλητηριάσεις σκύλων στην Ηλεία. Όπως γράψαμε και σε ρεπορτάζ μας το περασμένο Σάββατο, τα περιστατικά αυξάνονται ραγδαία και δεν έχουν να κάνουν μόνο με αδέσποτα αλλά και με δεσποζόμενα ζώα.

Το πιο πρόσφατο θύμα αυτής της κατάστασης ήταν ο Ice, ένα υπέροχο pitbull στο Κατάκολο, που δεν κατάφερε να γλιτώσει όταν το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τον ιδιοκτήτη του. Ο Ice βρισκόταν μαζί με τα άλλα δύο σκυλιά του ιδιοκτήτη στην αυλή του σπιτιού.

Όλα τα σκυλιά δηλητηριάστηκαν αλλά φαίνεται πως ο Ice είχε καταναλώσει τη μεγαλύτερη ποσότητα με αποτέλεσμα να μην τα καταφέρει και να πεθάνει από δηλητηρίαση. Τα άλλα δύο σκυλιά, σώθηκαν μετά τη μεταφορά τους σε κτηνίατρο που χορήγησε την κατάλληλη αγωγή.

Όπως αναφέρουν οι διαχειριστές της σελίδας που άνοιξε στο Facebook για την συλλογή πληροφοριών σχετικά με την υπόθεση «ο ICE βρέθηκε νεκρός το πρωί της Πέμπτης, 15 Οκτωβρίου, στις 10.20, από τον ιδιοκτήτη του, Τάκη Φερλέ, μέσα στο κλουβί που κοιμόταν, στην περιοχή Συκιά Κατακόλου.

Μεταφέρθηκε σε Κτηνιατρικό Κέντρο, στον Πύργο, όπου ο γιατρός διαπίστωσε ότι ο θάνατός του είχε προέλθει από δηλητηριασμένη, πιθανόν με γεωργικό φάρμακο, τροφή. Και τα άλλα δύο σκυλιά παρουσίασαν συμπτώματα δηλητηρίασης και ευτυχώς, μετά από την άμεση κινητοποίηση της οικογένειας τους, σώθηκαν, αφού τους παρασχέθηκαν τα απαραίτητα αντίδοτα από τον κτηνίατρο. Ο ICE δυστυχώς ήταν πιο άτυχος...

Στην αυλή του σπιτιού βρέθηκε η συσκευασία της δηλητηριασμένης τροφής που τοποθέτησε εκεί αυτός που θέλησε να μας στερήσει τα αγαπημένα μέλη της οικογένειάς μας καθώς και εμφανή σημάδια της παραβίασης της περίφραξης, για τα οποία έχει ενημερωθεί η Αστυνομία, που έχει συλλέξει στοιχεία και μεθοδικά διενεργεί την δική της έρευνα.

Η προσπάθειά μας, να βοηθήσουμε την έρευνα με στοιχεία, στηρίζεται σε όλους εσάς. Σε οποιονδήποτε έτυχε να περνά από το σημείο εκείνο το βράδυ της 14ης Οκτωβρίου».

Το περιστατικό μόνο τυχαίο δεν είναι και πλέον ο ιδιοκτήτης του έχει επικηρύξει τους δολοφόνους του Ice με 2000 ευρώ τα οποία θα λάβει όποιος δώσει πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα του δράστη ή των δραστών.

Είναι η δεύτερη περίπτωση επικήρυξης μέσα σε λίγες ημέρες, καθώς κάτι ανάλογο συνέβη και σε περιστατικό δηλητηρίασης σκύλων στη Μαραθιά, όπου εκεί υπήρξε επικήρυξη ύψους 1300 ευρώ.

Πηγή: ilialive
 
Top