Ότι και να πει κανείς για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Πύργου μήνες ολόκληρους, θα είναι πλέον λίγο. Τα σωρευμένα σάπια σκουπίδια, βρίσκονται παντού. Κατά μήκος των αγροτικών δρόμων, δίπλα σε παραλίες, σε εκτάσεις της πρώην λίμνης Μουριάς, στις γειτονιές της πόλης, τα δημοτικά διαμερίσματα, στο επαρχιακό δίκτυο ακόμα και πέριξ της εθνικής οδού.

Ένας ολόκληρος δήμος έχει μετατραπεί σε απέραντο σκουπιδότοπο με τις χωματερές να ξεφυτρώνουν η μία μετά την άλλη προκαλώντας ανυπολόγιστες επιπτώσεις στο περιβάλλον και θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την δημόσια υγεία.
Την ίδια στιγμή, η ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής Πύργου να προσφέρει στους δημότες της, την στοιχειώδη καθαριότητα, δείγμα πολιτισμού ενός δήμου, δίνει την ευκαιρία σε πολλούς να λειτουργήσουν αυθαίρετα διώχνοντας τον εφιάλτη των σκουπιδιών από την πόρτα τους και μεταφέροντας τον στην πόρτα άλλων συμπολιτών τους, αδιαφορώντας για την πράξη τους.

Με το σκεπτικό «μακριά η βρωμιά των σκουπιδιών από μένα, ας τα έχει ο γείτονας δε με ενδιαφέρει» δεκάδες περιστατικά μεταφοράς σκουπιδιών από γειτονιά σε γειτονιά, αλλά πάντα σε ήδη διαμορφωμένες χωματερές, γίνονται αντιληπτά σε καθημερινή βάση από τους δημότες προκαλώντας έντονους διαξιφισμούς μεταξύ τους.

Φωτογραφίες με τις χωματερές που εμφανίζονται, κατακλύζουν διαρκώς το διαδίκτυο και «ταξιδεύουν» εντός και εκτός Ηλείας ακόμα και στο εξωτερικό ενώ τα σχόλια που τις συνοδεύουν αναφέρονται κυρίως στην αδιαφορία που επιδεικνύουν οι αστυνομικές και οι δικαστικές αρχές.

Εικόνες με ξεχειλισμένους κάδους δίπλα σε σχολεία, χωματερές δεκάδων μέτρων κατά μήκος των παράδρομων της εθνικής οδού και βουνά σάπιων σκουπιδιών στην είσοδο των παραθαλάσσιων οικισμών και στις εκτάσεις της πρώην λίμνης Μουριάς. Εικόνες που στους πολλούς, δυστυχώς, φαίνεται τελικά πως έχουν γίνει καθημερινή συνήθεια… Που στην πραγματικότητα όμως δεν τιμούν κανένα. Αντιθέτως.

Πηγή: εφημερίδα Πρωινή
 
Top