Μπορεί οι κόντρες ανάμεσα στους 4 υποψηφίους για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να έχουν κοπάσει σχετικά, αλλά νέα εσωκομματική θύελλα έχει προκληθεί στο εσωτερικό του κόμματος.

Όπως αναφέρει το newsit.gr, πρωταγωνιστές της κόντρας δύο "εχθροί από τα παλιά", ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με την Ντόρα Μπακογιάννη με θέμα την υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Για τη θέση αυτή ήταν υποψήφια η Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά απέσυρε την υποψηφιότητά της και καταγγέλλει πως δέχθηκε υπονόμευση από τον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγορεί πως με τηλέφωνα σε Γιούνκερ, Άνγκελα Μέρκελ και άλλους συνέδρους, παρακινούσε να μην ψηφίσουν την Ντόρα Μπακογιάννη.

Το σχόλιο από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά για τις καταγγελίες της Ντόρας Μπακογιάννη είναι: "η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά".

Σε αυτή την κόντρα παρεμβαίνει και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος έβλεπε με καλό μάτι τη θέση του αντιπροέδρου και κατηγορεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελο Μεϊμαράκη πως επέλεξε την Ντόρα Μπακογιάννη χωρίς να ερωτηθεί κανείς για αυτό.

Κύκλοι του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με το newsit.gr, αναφέρουν πως για τη θέση αρχικά είχε επιλεγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά λόγω της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του κόμματος, κατέληξαν στην Ντόρα Μπακογιάννη.


 
Top