Με μία ξαφνική νεροποντή για ακόμη μία φορά οι δρόμοι έγιναν ορμητικά ποτάμια, που παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Ο απολογισμός είναι τραγικός.Μία ανθρώπινη ζωή χάθηκε, μία γυναίκα αγνοείται (με τις ελπίδες να βρεθεί ζωντανή να σβήνουν) και δεκάδες άνθρωποι κινδύνευσαν.

Μόνο χθες και μόνο στην Αττική η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε συνολικά 835 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και παροχή βοήθειας. Το Μενίδι, όπου βρέθηκε νεκρός ένας 40χρονος άνδρας που παγιδεύτηκε στο όχημά του κι ένας πυροσβέστης παρασύρθηκε, το Καματερό, όπου μια τριώροφη κατοικία κατέρρευσε στο ρέμα της Εσχατιάς και από το μεσημέρι της Πέμπτης μία γυναίκα αγνοείται, και το Χαϊδάρι είναι οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο.

Την ίδια ώρα, την Πέμπτη στην Πετρούπολη μια γυναίκα 70 ετών, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που πλημμύρισαν δρόμο έξω από σχολείο. Η άτυχη γυναίκα, στη συνέχεια χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο και τραυματίστηκε σοβαρά. Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου και παραμένει για νοσηλεία.

Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην Ελευσίνα, όπου δυο άνθρωποι εγκλωβίστηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους, που γέμισε νερό. Μετά από έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής απεγκλωβίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους. Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα και στο Παλαιό Ψυχικό, όπου κολώνες της ΔΕΗ και πεύκα έπεσαν. Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου, που έστειλε συνεργεία προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Σύμφωνα με κατοίκους τις ζημιές προκάλεσε ένας μικρός ανεμοστρόβιλος που διήρκησε 1 με 2 λεπτά.

Η κακοκαιρία, όμως, δεν χτύπησε μόνο την Αττική, αλλά και άλλες περιοχές της χώρας. Στη Δυτική Ελλάδα το νερό της βροχής μετέτρεψε ολόκληρες περιοχές σε λίμνες, χείμαρροι υπερχείλισαν και σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν, όπως στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου όπου λόγω κατολισθήσεως η κυκλοφορία είχε διακοπεί (στο ύψος του Βουπρασίου) και τα αυτοκίνητα σχημάτιζαν ουρές χιλιομέτρων. Μεγάλες καταστροφές, επίσης, σημειώθηκαν και στις αγροτικές καλλιέργειες της συγκεκριμένης Περιφέρειας.

φωτο eurokinissi
Πηγή: protothema
 
Top