Υπάρχουν φορές που αναρωτιέσαι πως μπορείς να βοηθήσεις ένα παιδί 23 χρονών να σταθεί ξανά στα πόδια του, να κερδίσει ξανά την μάχη για την ζωή;

Και κάποιες άλλες φορές η ιστορία ενός ατυχήματος έρχεται να σε γεμίσει ερωτηματικά για το πόσο απρόβλεπτη και σκληρή μπορεί να είναι η ζωή αλλά και το τι μπορεί να συμβεί από την μία στιγμή στην άλλη.

Ο Άγγελος Λαδάς από το Βαρθολομιό ζούσε με την κοπέλα του, στην Νέα Ιωνία στην Αθήνα όπου σπούδαζε θερμοϋδραυλικός ενώ παράλληλα εργαζόταν τα απογεύματα σε ένα πρατήριο – φούρνο προκειμένου να μην επιβαρύνει την οικογένεια του.

Το μεσημέρι της 9ης Μάη του 2015 ο Άγγελος υπέστη ηλεκτροπληξία ενώ σήμερα νοσηλεύεται στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Animus» στην Λάρισα.

Παιχνίδι της μοίρας...

Ο πατέρας του Άγγελου, Μιχάλης Λαδάς άνοιξε την καρδιά του στην «ΠΡΩΤΗ» και μίλησε για το ατύχημα που είχε σαν συνέπεια, σήμερα ο 23χρονος, να βρίσκεται στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Animus» στην Λάρισα δίνοντας την δεύτερη μεγάλη του μάχη για τη ζωή.

Η αφήγησή του συγκλονίζει:

«Στις 9 Μάη ο Άγγελος βγήκε να πλύνει κάτι πράγματα στην αυλή του σπιτιού που έμενε με την κοπελιά του. Μπροστά από το σπίτι υπήρχε ένα κατάστημα μεταποίησης ρούχων και είχε μία πρέσα που έβγαζε ατμό, αλλά δεν είχε σωλήνα να βγαίνει έξω ο ατμός που μετατρεπόταν σε νερό. Αυτός δούλευε στο μαγαζί με γυμνό καλώδιο, το σίδερο και το καλώδιο έκανε επαφή με το νερό ενώ είχε πέσει μία βέργα η οποία έκανε επίσης επαφή με το νερό που είχε μαζευτεί και με την σωλήνα που πήγαινε έξω. Όταν το παιδί πήγε να κλείσει την βρύση που βρισκόταν στον υπαίθριο χώρο, τον χτύπησε το ρεύμα. Το παιδί έμεινε για 20 λεπτά νεκρό. Βρήκα τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ που σήκωσαν το παιδί μου και μου είπαν τι είχε συμβεί. Η κοπέλα του και δύο ακόμα παιδιά του έκαναν μαλάξεις όλη την ώρα για να τον κρατήσουν στην ζωή. Το παιδί μου έπαθε και δεύτερη ανακοπή μέσα στο ασθενοφόρο».

Ο Άγγελος αρχικά μεταφέρθηκε στο Αγία Όλγα όπου διασωληνώθηκε και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό

«Μας είπαν ότι το παιδί μας θα τελείωνε» τόνισε ο κ. Μιχάλης «Ο Άγγελος τα κατάφερε και τους έβγαλε όλους ψεύτες. Έζησε και οργανικά, πνευμόνια, νεφρά, συκώτι όλα είναι καλά. Το πρόβλημα όμως είναι στον εγκέφαλο του παιδιού. Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή καταλαβαίνει τα πάντα αλλά δεν μπορεί να εκφραστεί».

Πριν από μία εβδομάδα ένας νευρολόγος –εξωτερικός ιατρός- εξέτασε τον Άγγελο για δύο ώρες και είπε ότι το παιδί μπορεί να επανέλθει, αλλά χρειάζεται φροντίδα και χρόνο.

«Στο Κέντρο Αποκατάστασης είναι από τις 25 Ιουλίου. Γίνεται ό,τι καλύτερο μπορούν να κάνουν για το παιδί μου, δεν έχω παράπονο. Μέσω του ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτεται όλο το ποσό για την περίθαλψη του Άγγελου. Χρειαζόμαστε κάθε μήνα 2000 ευρώ για να μπορέσει το παιδί να συνεχίσει».

Ο πατέρας του Άγγελου είναι άνεργος ενώ η μητέρα του, εγκατέλειψε τα πάντα προκειμένου να είναι κοντά στο παιδί της, αφήνοντας πίσω τους γιούς της 15 και 25 ετών αντίστοιχα.

«Η οικογένεια έχει διαλυθεί. Όλοι σκεπτόμαστε τον Άγγελο. Είπαμε να πάμε στην Λάρισα αλλά πως θα ζήσουμε εκεί χωρίς δουλειά; Η γυναίκα μου είναι όλη μέρα μέσα στο νοσοκομείο, δίπλα στον Άγγελο μας. Το παιδί τρέφεται με ένα σωληνάκι από το στομάχι. Αυτή τη στιγμή κουνάει τα πόδια του και το δεξί του χέρι καθώς το αριστερό έχει πάθει αγκύλωση και του κάνουν ειδική θεραπεία» υπογράμμισε ο κ. Μιχάλης.

Στήριξη από φίλους

Με τον δικό τους τρόπο, προσπαθούν να στηρίξουν τον αγώνα για ζωή που δίνει ο δικός τους Άγγελος, ο «αδελφός τους» όπως τον αποκαλούν, οι φίλοι του, μία ομάδα νέων παιδιών από το Βαρθολομιό που από την πρώτη κι όλας στιγμή που ενημερώθηκαν για το συμβάν βρέθηκαν δίπλα του.

«Έχουν γίνει εκδηλώσεις και από τον σύλλογο δασκάλων της περιοχής, από το μουσικό Βαρθμολομιού, κάναμε μία θεατρική παράσταση, ένα beach party στην παραλία ενώ ακόμα και λαχνούς με δώρο ένα ποδήλατο δώσαμε και μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε τα χρήματα που χρειάστηκαν όλο αυτό το διάστημα για τον Άγγελο» τόνισε ο παιδικός του φίλος Γιώργος Τακουμάκης.

Όπως λέει ο Άγγελος ήταν το πιο ήρεμο παιδί της παρέας και αποτελούσε πάντα το «στήριγμα» όλων «Τώρα ξεκινήσαμε την προσπάθεια με τα βραχιολάκια. Ήδη υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι μέσω του διαδικτύου έχουν ευαισθητοποιηθεί και ζητούν να αγοράσουν βραχιολάκια, άνθρωποι από τα Χανιά, την Σάμο χωρίς να γνωρίζουν τον Άγγελο θέλουν να τον βοηθήσουν να σταθεί και πάλι στα πόδια του, να έρθει και πάλι κοντά μας».

Η προσπάθεια ωστόσο των φίλων του δεν αρκεί για να μπορέσει ο Άγγελος να συνεχίσει την θεραπεία του στο Κέντρο Αποκατάστασης. Έτσι οι φίλοι του και η οικογένεια του άνοιξαν έναν λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα ( 328/001208-45) στο όνομα Άγγελος Λαδάς προκειμένου όλοι όσοι επιθυμούν να στηρίξουν το 23χρονο αγόρι.

Παράλληλα μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook καλούν όλους όσοι θέλουν να αγοράσουν το βραχιολάκι «for an Angel» το οποίο πωλούν έναντι 3 ευρώ, χρήματα που πάνε αποκλειστικά στην θεραπεία του 23χρονου φίλου τους.

Πηγή: protinews
 
Top