Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η βροχόπτωση σε Ηλεία και Δυτική Αχαΐα. Πλημμύρες σε δρόμους, σπίτια, καλλιέργειες και ποιμνιοστάσια.

Όπως είπε στο thebest o Aντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Θανάσης Ραυτακόπουλος προβλήματα με πλημμύρες κατολισθήσεις κλπ καταγράφονται σε Αχαγιά, Νιφορέικα, Καλαμάκι, Βουπράσιο, Μετόχι, Λάππα, Ματαράγκα, Μητόπολη, Ζησιμαίκα. ενώ χρειάστηκε για λόγους ασφαλείας να μεταφερθούν από τα σπίτια τους ηλικιωμένοι που διαμένουν σε Καλαμάκι και Λακκόπετρα.

Στην Ηλεία έντονα είναι τα προβλήματα σε Κυλλήνη και Βάρδα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία έχουν πλημμυρίσει πανω από 35 σπίτια κι έχουν παρασυρθεί περισσότερα από 15 αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ



Επίσης διεκόπη το δρομολόγιο του Οδοντωτού στα Καλάβρυτα.

09.05 "Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη αυτή τη στιγμή. Έχει πλημμυρίσει όλος ο κάμπος. Ξεχείλισαν χείμαρροι και ποτάμια και πλημμύρισαν σπίτια , ποιμνιοστάσια, καλλιέργειες, δρόμοι". Με αυτά τα λόγια περιγράφει στο thebest την κατάσταση που επικρατεί στη Δυτική Αχαΐα, ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Ραυτακόπουλος.

Προβλήματα με πλημμύρες κατολισθήσεις κλπ καταγράφονται σε Αχαγιά, Νιφορέικα, Καλαμάκι, Βουπράσιο, Μετόχι, Λάππα, Ματαράγκα, Μητόπολη, Ζησιμαίκα. ενώ χρειάστηκε για λόγους ασφαλείας να μεταφερθούν από τα σπίτια τους ηλικιωμένοι που διαμένουν σε Καλαμάκι και Λακκόπετρα.

Προβλήματα υπάρχουν και στην Ηλεία. Όπως αναφέρει το patrisnews.com τεράστιες καταστροφές και πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει από χθες το βράδυ η κακοκαιρία, σε όλο το νομό.

Οι μεγαλύτερες ζημιές αυτή τη στιγμή σημειώνονται σε Βάρδα, Βουπράσιο και Ψάρι. Έχουν αναφερθεί εκτροπές οχημάτων σε πολλές περιοχές, καθώς η ισχυρή νεροποντή έχει μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια. Συγκεκριμένα στην Πατρών - Πύργου, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία.

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ - ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ο Δήμος Πατρέων βρίσκεται για μια ακόμη φορά σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα από την Τετάρτη 21 έως και την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Το Προσωπικό του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, και των Διευθύνσεων Καθαριότητας και Μηχανολογικού Εξοπλισμού, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου, Αρχιτεκτονικού Έργου – Η/Μ, Διεύθυνση Έργων Υποδομής, ΔΕΥΑΠ, Πολεοδομικού – Κυκλοφοριακού, Σχεδιασμού & Δόμησης, Τμήμα Διαχείρισης υλικού, θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων παρουσιαστούν από την αναμενόμενη κακοκαιρία και σε άμεση και στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα εξής σημεία:
• Βεβαιωθείτε ότι οι σκάρες των φρεατίων έξω από το σπίτι ή το κατάστημά σας, δεν είναι καλυμμένες (φαινόμενο που παρατηρείται κυρίως σε πεζόδρομους).
• Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.
• Περιοριστείτε στις αναγκαίες μετακινήσεις.
• Αποφύγετε την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους, εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο.
Κατά τη διάρκεια πλημμύρας:
• Φροντίστε να εγκαταλείψτε έγκαιρα υπόγειους χώρους και να μετακινηθείτε σε ασφαλές υψηλό σημείο.
• Μη διασχίζετε χειμάρρους είτε με τα πόδια είτε με αυτοκίνητο.
• Εγκαταλείψτε το αυτοκίνητό σας αν ακινητοποιήθηκε και υπάρχει φόβος να παρασυρθεί από τα νερά ή να πλημμυρίσει.
• Μείνετε μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια.
• Μην πλησιάζετε σε περιοχές, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.


Σε περίπτωση κινδύνου, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στους αριθμούς κλήσης 199 και 112.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.


 
Top