Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις για το Παπάφειο Ορφανοτροφείο και συγκεκριμένα για την κόλαση που βίωνε ένα 7χρονο αγοράκι το 2012. Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, δεν είναι ένας αλλά έξι οι ανήλικοι (ηλικίας 10 έως 13 ετών) που εμπλέκονται στην υπόθεση κακοποίησης του ανήλικου παιδιού που συγκλονίζει. Στη δικογραφία γίνεται αναφορά σε βιασμούς αλλά και βιντεοσκοπήσεις. Ο εφιάλτης του παιδιού δεν είχε τέλος, καθώς φέρεται ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση ακόμη και ενώ κοιμόταν στο θάλαμο του ιδρύματος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, αναφέρεται ότι οι κατηγορούμενοι έφτασαν στο σημείο να καταγράφουν τα όσα έκαναν με τα κινητά τους τηλέφωνα. Σε ένα από τα βίντεο, τέσσερα παιδιά επευφημούν και χειροκροτούν την παρενόχληση του 7χρονου από δύο άτομα. Οι προτροπές τους είναι εμφανείς, με συνέπεια να αντιμετωπίζουν και αυτά κατηγορίες ως ηθικοί αυτουργοί. Οι ανήλικοι ''πρωταγωνιστές'' παραπέμφθηκαν να δικαστούν για βιασμό, αποπλάνηση και προσβολή γεννετήσιας αξιοπρέπειας.

Για την υπόθεση του βιασμού 7χρονου αγοριού στο Παπάφειο ίδρυμα, η οποία έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο και έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ρωτήθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Στο περιθώριο της χθεσινής εκδήλωσης προς τιμήν των υπηρετούντων στο Νατοϊκό στρατηγείο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν θέλησε να σχολιάσει τη στάση του Μητροπολίτη Άνθιμου και αρκέστηκε στο να δηλώσει: «Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο για το θέμα. Από τη στιγμή που μπήκε εισαγγελέας στην υπόθεση, δεν θέλω να κάνω σχόλιο».

Πηγές: :newsit.gr, thestival.gr, Eφημερίδα Espresso
 
Top