Στις φυλακές οδηγήθηκαν τελικά οι δύο Ρουμάνοι, ηλικίας μόλις 19 ετών οι οποίοι βαρύνονται με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων. Όπως προέκυψε από την προανάκριση οι δύο 19χρονοι, υποχρέωναν τρεις ανηλίκους να ζητιανεύουν έξω από σούπερ μάρκετ της Πάτρας.

Την ίδια ώρα οι γονείς των ανηλίκων που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της παραμέλησης αφέθηκαν ελεύθεροι.

Θυμίζουμε ότι για την υπόθεση αυτή πραγματοποιήθηκε χθες (6-10-2015) το μεσημέρι, στη Πάτρα, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, κατά την οποία συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω οι 19χρονοι να εξωθούν σε επαιτεία, σε χώρο στάθμευσης υπεραγοράς τροφίμων, τρείς ανήλικους ομοεθνείς τους, ηλικίας 10 ετών και δύο 13χρονους και μάλιστα να ασκούν σωματική βία σε ένα από τα θύματα.

Από τις έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι εξωθούσαν στην επαιτεία τους ανήλικους, εκμεταλλευόμενοι τη δεινή τους οικονομική κατάσταση, εξαναγκάζοντας τους με την απειλή σωματική βίας και απειλές κατά τις ζωής τους, να επαιτούν σε χώρους στάθμευσης υπεραγορών τροφίμων (σούπερ μάρκετ).

Οι δράστες παρακολουθούσαν από κοντινή απόσταση τους ανήλικους τη στιγμή που επαιτούσαν και τους αφαιρούσαν άμεσα τα χρήματα που αποκόμιζαν από την επαιτεία.


 
Top