Τραγικές ήταν οι στιγμές που εκτυλίχτηκαν στον Ιερό Ναό Αγίας Αλεξιώτισσας όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία για τη Ρεγγίνα Ζαπάντη. Στα μαύρα ντυμένοι οι φίλοι της και με λευκά και κόκκινα λουλούδια στα χέρια την αποχαιρετούν συγκλονισμένοι. Τραγικές φιγούρες οι γονείς της.

Nεώτερη ενημέρωση: "Μην μου ζητάτε συγγνώμη. Ηταν θέλημα Θεού να φύγει. Προσπάθησε να σώσει τα δύο παιδιά που ήσαν πίσω. Και "έφυγε" μαζί τους. Μην μου ζητάτε συγγνώμη. Θέλω να σας γνωρίσω. Είστε και δικά μου παιδιά" έλεγε με αναφιλητά ο πατέρας του Αλέξη Αντρέα, αποχαιρετώντας τον γιο του.

- Θρήνος και σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην κηδεία του 21χρονου φοιτητή Γεωλογίας Αντρέα Αλέξη. Η εκκλησία της Παναγίας Αλεξιώτισσας γέμισε ασφυκτικά από φίλους και συγγενείς.

"Πείτε μου έχετε δει πιο όμορφο γαμπρό" έλεγε με αναφιλητά καταρρέοντας στην αγκαλιά του γιού της Σπύρου και του συζύγου της, η μητέρα του 21χρονου. Ρίγη ανατριχίλας και τη στιγμή που συναντήθηκε με τη μητέρα της άτυχης Ρεγγίνας. "Υπάρχουν μανούλες που έμειναν χωρίς παιδιά στην αγκαλιά" έλεγε η μητέρα του Ανδρέα σκορπίζοντας δάκρυα σε όλους και για τη μητέρα που έχασε το μοναχοπαίδι της.

Βαθιά συγκινημένοι στη διάρκεια της εξωδίου ακολουθίας ήσαν και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος που εξέφρασαν λόγια παρηγορίας στις οικογένειες των δύο άτυχων νέων φοιτητών.

Το κλίμα είναι βαρύ σε όλη την πόλη όχι μόνο στην Εγλυκάδα και τα Συνορα όπου έμεναν οι δυο από τους τρεις νέους που έχασαν τη ζωή τους όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έπεσε στα νερά του λιμανιού.

Στις 5.30, στην ίδια εκκλησία, η πόλη αποχαιρέτησε την Ρεγγίνα Ζαπαντη.








 
Top