Ως επενδυτές και αγρότης εμφανιζόταν ο άμεσος συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη, Γιώργος Πετρακάκος, ο οποίος εκμεταλλευόταν τα χρήματα που αποκόμισε από τις ληστείες.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο Πετρακάκος επένδυσε τα χρήματα των ληστειών σε αγορές μεγάλων εκτάσεων γης στην περιοχή της Μαγνησίας. Ο ίδιος παραδέχθηκε στους αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, πως είχε αποφασίσει να αλλάξει ζωή και να γίνει αγρότης.

Για τον σκοπό αυτό άλλωστε είχε αγοράσει και το κτήμα στις παρυφές του Πηλίου, όπου είχε εγκαταστήσει μια ξύλινη καλύβα και την οποία οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής έκαναν φύλλο και φτερό.

Εκεί, είπε ο αρχιληστής του Μαζιώτη, ήταν το όνειρό του να πάει να ζήσει με την σύντροφό του και τα δυο του παιδιά, ηλικίας δύο και τεσσάρων ετών, ενώ υποστηρίζει πως είχε ήδη ξεκόψει από τους παλιούς του συντρόφους και γι' αυτό δεν βρέθηκε καθόλου δικό του γενετικό υλικό στις γιάφκες της Αγχιάλου που ανακάλυψε η αντιτρομοκρατική τον περασμένο Μάιο.

Ο Γιώργος Πετρακάκος είχε στην κατοχή του ακόμα μια μεγάλη έκταση γης στην Νέα Ιωνία του Βόλου, εκεί όπου βρέθηκαν κουκουλομένα δύο από τα αυτοκίνητα που ο ίδιος είχε κλέψει και που είχαν χρησιμοποιηθεί σε ληστείες. Εκείνος ισχυρίζεται πως απλώς δεν είχε προλάβει να τα ξεφορτωθεί ακόμα και πως κράτησε τη γη, καθώς την είχε αγοράσει. 
Top