Από τον Οκτώβριο ξεκινά η διαδικασία αποστολής ειδοποιητηρίων προς τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων, τα χρέη των οποίων προσεγγίζουν αθροιστικά τα 6 δισ. ευρώ.

Επίσης το ΚΕΑΟ θα έχει πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς περίπου 600.000 οφειλετών, καθώς περιλαμβάνεται ως προαπαιτούμενο για την επόμενη αξιολόγηση στο τρίτο Μνημόνιο, παράλληλα με τη διασύνδεση του ΚΕΑΟ με το Taxis.
Τη διαδικασία θα τρέξει το Κεντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), το οποίο, όπως γράφουν τα ΝΕΑ, θα αποκτήσει και πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των περίπου 600.000 οφειλετών.

Άσχημα τα μαντάτα για όσους έχουν χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αφού θα οδηγούν προσεχώς σε κατασχέσεις μισθών και καταθέσεων, ακόμα και σε πλειστηριασμούς ακινήτων.

Από το σύνολο των οφειλετών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, περίπου 300.000 έχουν ήδη ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων, όμως το ΚΕΑΟ μπορεί να ελέγξει τις περιπτώσεις αυτές για να διαπιστώσει αν έχουν την οικονομική επάρκεια να εξοφλήσουν νωρίτερα την οφειλή τους.

Σημειώνεται ότι στη ρύθμιση των 100 δόσεων έχουν μπει 128.716 οφειλέτες, οι οποίοι ρύθμισαν συνολικά χρέη ύψους 3,8 δισ. ευρώ, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εισπραχθεί 151,4 εκατ. ευρώ.

Οι συνολικές εισπράξεις μάλιστα από την έναρξη λειτουργίας του ΚΕΑΟ τον περασμένο Ιούνιο ξεπέρασαν τα 670 εκατ. ευρώ.


 
Top