Τρεις οι δράστες οι οποίοι μέσω εκβιασμού απαιτούσαν από επιχειρηματία 200.000 ευρώ ώστε να μην προχωρήσει έρευνα για καταγγελία εις βάρος του στο ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, εξαρθρώθηκε, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας εγκληματική οργάνωση η οποία ενέχεται σε απάτη και απόπειρα εκβίασης ημεδαπού επιχειρηματία.

Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ της Τρίτης συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, μία 52χρονη, ένας 68χρονος και ένας 49χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εκβίασης, απάτη και σύσταση - συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Επιπλέον, η 52χρονη κατηγορείται και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Η όλη ιστορία ξεκίνησε στις τέσσερις Μαρτίου όταν ημεδαπός επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο των ελαστικών και έχει δική του εταιρεία, κατήγγειλε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας ότι στις αρχές Μαρτίου παρουσιάστηκε στο γραφείο του ο 49χρονος και ισχυρίστηκε ότι έχει τη δυνατότητα να μεσολαβήσει, ώστε να αποτραπεί έρευνα του ΣΔΟΕ. για καταγγελία, η οποία, όπως επικαλέστηκε, υπάρχει σε βάρος του.

Πράγματι στα τέλη Μαρτίου, μετά τις συνεχείς προσπάθειες του 49χρονου, ο επιχειρηματίας πείστηκε για την αλήθεια των ισχυρισμών του και δέχτηκε να συναντήσει την 52χρονη και τον 68χρονο, που εμφανίστηκαν ως συνεργάτες του 49χρονου.

Στη συνάντηση οι δύο εκ των δραστών, αφού "επιβεβαίωσαν" την ανώνυμη καταγγελία σε βάρος του, απαίτησαν εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 250.000 ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσουν σε "γνωστούς" τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, ώστε να μην προχωρήσουν οι έρευνες. Τελικά, ύστερα τις αλλεπάλληλες συναντήσεις και συζητήσεις, το αρχικό ποσό διαμορφώθηκε στις 200.000 ευρώ και ορίστηκε συνάντηση για την καταβολή του στις 09-04-2013.

Την Τρίτη λοιπόν πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις, οπότε και συνελήφθησαν στην περιοχή της Πολιτείας η 52χρονη και ο 68χρονος, τη στιγμή που είχαν παραλάβει το χρηματικό ποσό, μέρος του οποίου ήταν σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ σε άλλη περιοχή της Αθήνας συνελήφθη και ο 49χρονος συνεργός τους.

Ακολούθησε έρευνα στις οικίες τους, καθώς και σε όχημα που χρησιμοποιούσε ο 68χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις τραπεζικών και οικονομικών στοιχείων του επιχειρηματία, υπεύθυνες δηλώσεις περί οικονομικών συναλλαγών, φωτοαντίγραφα και πρωτότυπες τραπεζικές επιταγές και συναλλαγματικές με στοιχεία διαφορετικών ατόμων. Επίσης, φωτοαντίγραφα Αστυνομικών Δελτίων Ταυτοτήτων και σημειώσεις με χρηματικά ποσά φυσικών προσώπων και εταιρειών, δύο (2) εκτυπώσεις αναζήτησης μητρώου φυσικών και νομικών προσώπων του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και φωτοαντίγραφο Πρόσκλησης από το Σ.Δ.Ο.Ε. για προσκόμιση Βιβλίων – Στοιχείων που αφορούσε άλλον επιχειρηματία.

Στην κατοχή της 52χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ενώ στην οικία της ένα πιστόλι κρότου με γεμιστήρα και εννέα κροτίδες. Τα πειστήρια αυτά θα σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για την περαιτέρω εξέταση τους.

Πηγή: news247
 
Top