Οι Πατρινοί που καταφέρνουν να πληρώσουν τις εισφορές τους στον ΟΑΕΕ, δεν γλιτώνουν την ταλαιπωρία. Οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες πρέπει να περιμένουν μέχρι να ενημερωθεί το σύστημα ότι τακτοποίησαν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, καθώς δεν υπάρχει η απευθείας σύνδεση για τη θεώρηση των βιβλιαρίων τους, οπότε στο μεσοδιάστημα...δεν "επιτρέπεται" να αρρωστήσουν...

Αναγνώστης της «Πελοποννήσου» μετέφερε την προσωπική του εμπειρία. Πριν από περίπου 10 μέρες έληγε η προθεσμία για το ασφαλιστικό του βιβλιάριο και επισκέφθηκε τον οργανισμό για να το θεωρήσει. Του απάντησαν ότι για να το θεωρήσει, πρέπει να εξοφλήσει (εφάπαξ ή με διακανονισμό) την οφειλή που είχε. Επέλεξε την εφάπαξ πληρωμή μέσω ταχυδρομείου, συν το παράβολο των 50 ευρώ που απαιτείται.

«Ορίστε η απόδειξη. Θα μου θεωρήσετε το βιβλιάριο τώρα;» ρώτησε το προσωπικό του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ). «Δεν γίνεται. Χρειάζεται πέντε εργάσιμες μέρες για να φανεί στο σύστημα ότι πληρώσατε» ήταν η απάντηση που έλαβε. Αφησε 1-2 ημέρες παραπάνω από το πενθήμερο που του έδωσαν από τον οργανισμό, και επισκέφθηκε ξανά την υπηρεσία για να θεωρήσει το ασφαλιστικό του βιβλιάριο.

«Δεν μπορούμε να σας το θεωρήσουμε, γιατί η πληρωμή δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στο σύστημα…» του είπαν. Τους εξήγησε ότι μπορεί να χρειαστεί ένα μέλος της οικογένειας -χτύπα ξύλο- επίσκεψη σε γιατρό ή νοσοκομείο, να γραφτούν φάρμακα στο βιβλιάριο κ.ο.κ. Πώς να το αντιμετωπίσει; «Προσέξτε να μην αρρωστήσετε…» τον συμβούλεψαν. Τους έδειξε την απόδειξη πληρωμής για να πειστούν, αλλά του κάκου. Η Αθήνα, του είπαν, δεν τους επιτρέπει να αναγνωρίζουν την πληρωμή με απόδειξη, αλλά να περιμένουν να εμφανιστεί στο -ο Θεός να το κάνει- ηλεκτρονικό σύστημα.


 
Top