Δραματική είναι πλέον η κατάσταση στον χώρο της διασκέδασης στην αχαϊκή πρωτεύουσα, γεγονός που φαίνεται σχεδόν σε καθημερινή βάση, όταν πολλά βράδια η πόλη κατεβάζει από νωρίς διακόπτες...

Η εικόνα που επικρατεί στον κλάδο της εστίασης και αναψυχής είναι ζοφερή και προκύπτει μέσα και από την τηλεφωνική έρευνα σε 80 καταστήματα του κλάδου που έκανε ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο το 85% των επιχειρήσεων δεν μπορεί να πληρώσει τα λειτουργικά έξοδα και τις αναγκαίες δαπάνες για τη συνέχειά τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου για την αδυναμία καταβολής των δαπανών.

Ημερομισθίων 35%

Ασφαλιστικών Ταμείων 65%

Καταβολής ΦΠΑ 65%

Καταβολής ενοικίου 55%

Καταβολής τιμολογίων ΔΕΗ 80%

Τέλη προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση 85%

Σύμφωνα με τον Σύλλογο η καρναβαλική περίοδος δεν ήταν καλή, καθώς η επισκεψιμότητα ήταν μειωμένη, ενώ περιορισμός υπήρχε και στην κατανάλωση, εκτιμώντας ότι η πτώση του τζίρου άγγιξε το 70% στα περιφερειακά μαγαζιά, το 20% στο κέντρο, ενώ στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου η εικόνα ήταν μεικτή.

Η έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση περιορίστηκε στο 60%.

Η διοίκηση του Συλλόγου αποφάσισε να ξεκινήσει έναν άμεσο κύκλο επαφών με το πολιτικό προσωπικό του νομού και τους φορείς, προκειμένου να γίνουν συντονισμένες ενέργειες που θα σταματήσουν τον κατήφορο.


 
Top