Δοκιμάστε τα με πατάτες ή ρύζι και απογειώστε τη γεύση

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Μία κούπα φακές
Τρεις κούπες νερό
Μία κουταλιά της σούπας γάλα από σόγια
Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ένα ψιλοκομμένο καρότο
3/4 της κούπας βρώμη κομμένη στο μπλέντερ
3/4 της κούπας ψίχα ψωμιού
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε για 45 λεπτά τις φακές στο νερό με το αλάτι μέχρι να μαλακώσουν και το νερό να εξατμιστεί. Τσιγαρίζουμε για πέντε λεπτά το κρεμμύδι και τα καρότα στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν.

Ανακατεύουμε το πιπέρι, το γάλα σόγιας, τη βρώμη και τη ψίχα τις φακές και το κρεμμύδι με τα καρότα. Ζυμώνουμε το μείγμα και πλάθουμε μερικά μπιφτέκια.

Τηγανίζουμε τα μπιφτέκια για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά ή τα ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Συνοδέψτε τα με πατάτες φούρνου.

Απαιτούμενος χρόνος: 55 λεπτά

Πηγή: sidagi
 
Top