Με μια γιορτή ολοκληρώθηκε η τελετή απονομής των Βραβείων, για τα 10 χρόνια της εκστρατείας ECOMOBILITY, στο ρυθμό και τη ζωντάνια που χάρισαν οι μαθητές που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα για να συμμετέχουν στη βράβευση.

Στο σύνολο των 30 Δήμων από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στην εκστρατεία ο Δήμος Πατρέων τιμήθηκε με το Βραβείο της Καλύτερης Διοργάνωσης των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων & Ένταξης Μεταναστών, στην Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας (17 – 23 Σεπτεμβρίου 2012), αλλά και των ειδικών εκδηλώσεων (15 και 16 Φεβρουαρίου 2013), όπου παρουσιάστηκαν οι προτάσεις των ομάδων των μαθητών από το 11ο Γυμνάσιο, το 21ο Γυμνάσιο, το Γυμνάσιο Αγίου Βασιλείου και το Τ.Ε.Ε Ειδικής Αγωγής.

Το δεύτερο βραβείο της καλύτερης εργασίας για την Οικολογική Μετακίνηση, απονεμήθηκε στην ομάδα των μαθητών του Γυμνασίου Αγίου Βασιλείου από την Πάτρα.

Με Ειδικό Έπαινο για την ξεχωριστή Μακέτα και την τεκμηρίωση του προβλήματος τιμήθηκε το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Πάτρας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δαΐς στο Μαρούσι, που γέμισε από τη δροσιά και τον ενθουσιασμό των εφήβων, από τις ομάδες που έλαβαν μέρος στην Εκστρατεία.

Ο Δήμος Πατρεών και η Αντιδημαρχία Παιδείας, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης, επιθυμώντας να είναι αρωγός της όλης προσπάθειας για μια ακόμη χρόνια ανέλαβε, βάζοντας πούλμαν, το κόστος της μετακίνησης των μαθητών που κατέθεσαν προτάσεις για τον Δήμο μας, των Καθηγητών και Διευθυντών που συντόνισαν την εργασία τους, καθώς και των στελεχών του Δήμου μας που ανέλαβαν την διοργάνωση. Έτσι, με ιδιαίτερη χαρά μετακινήθηκαν από την Πάτρα οι μαθητές του Γυμνασίου Αγίου Βασιλείου και του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής.

Η διοργάνωση της δεκαετίας της εκστρατείας πραγματοποιήθηκε, από το ECOCITY με τη συνεργασία και συστράτευση σημαντικών Επιστημονικών Ιδρυμάτων και Οργανισμών και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Μακεδονίας & Θράκης και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.



 
Top