Στο «στόχαστρο» των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που ερευνούν περιπτώσεις ασυνεπών δημοσίων υπαλλήλων έχει τεθεί το τελευταίο διάστημα ο χώρος της δημόσιας Εκπαίδευσης στην Πάτρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προ ημερών δυο στελέχη του Σώματος «επισκέφθηκαν» νωρίς το πρωί, στις 7.30, τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να ελέγξουν την συνεπή προσέλευση των υπαλλήλων αλλά και για να δουν πόσοι εκ των αποσπασμένων δασκάλων και νηπιαγωγών προσέρχονται κανονικά στην εργασία τους.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τον εντοπισμό «κοπανατζήδων» υπαλλήλων και εν συνεχεία την υπαγωγή του σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Παράλληλα, ίδιες πληροφορίες, που προέρχονται από τον χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν «επισκέψεις» των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και σε Γυμνάσια και Λύκεια της Πάτρας προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρείται το ημερήσιο πρόγραμμα και να οι καθηγητές προσέρχονται κανονικά στις τάξεις τους.

«Σε λίγο θα δούμε τους Επιθεωρητές να… εφορμούν και στις τάξεις και να πραγματοποιούν ελέγχους, κάτι που είναι σαφέστατα αντιπαιδαγωγικό», ανέφερε καθηγητής που υπηρετεί σε κεντρικό Λύκειο της Πάτρας, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει ανησυχία στον χώρο της Εκπαίδευσης από την τακτική των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Στο μεταξύ, κληθείς σήμερα ο Υφυπουργός Παιδείας Θόδωρος Παπαθεοδώρου να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις πιέσεις για απομάκρυνση των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, άρα και εκπαιδευτικών, απάντησε: «Στηρίζω απόλυτα την προσπάθεια του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντ. Μανιτάκη. Δεν τη στηρίζω θεωρητικά ή μόνο πολιτικά αλλά και έμπρακτα, γιατί πιστεύω ότι παρά τις αδυναμίες του νομοθετικού πλαισίου που ισχύει σήμερα, δεν έχουμε ανάγκη καμία Τρόικα να μας υποδείξει ότι πρέπει ν΄απαλλαγούμε από τους επίορκους, κοπανατζήδες, ανεπαρκείς δημοσίους υπαλλήλους. Αντίθετα πιστεύω ότι ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να είναι πρότυπο δημοσίου λειτουργού».

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός, «όπου οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, κατά το παρελθόν, ολιγώρησαν, αδράνησαν ή απλά καθυστέρησαν στον έλεγχο πειθαρχικών παραπτωμάτων, το διάστημα αυτό εργαζόμαστε συστηματικά ώστε με συναίσθηση της ευθύνης που έχουμε αλλά και με σεβασμό στην αρχή της νομιμότητας, να προωθήσουμε ταχύτατα την εκκαθάριση των υποθέσεων που λίμναζαν τόσα χρόνια».

Πηγή: theebst
 
Top