Κεφτεδάκια με ούζο, δυόσμο και κύμινο.

Υλικά

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο με χοιρινό μαζί
2 χοντρές φέτες ψωμί χωρίς την κορα
1/2 ποτηράκι ούζο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 αυγό
αλάτι -πιπέρι
αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε σε ένα μπολ το ψωμί στο ούζο και στη συνέχεια το στραγγίζουμε χωρίς να το στεγνώσουμε τελείως.

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τον δυόσμο, το κύμινο, τη ρίγανη, το αβγό, το αλατοπίπερο και το ψωμί και το ζυμώνουμε με τα χέρια. Το μυστικό είναι να δουλέψουμε την ζύμη όσο αντέχουν τα χέρια μας αν θέλουν τα κεφτεδάκια μας να γίνουν αφράτα και ζουμερά.

Αφήνουμε τον κιμά να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα στο ψυγείο και μετά το πλάθουμε σε ομοιόμορφα μικρά κεφτεδάκια σαν μικρές μπουκίτσες. Τα αλευρώνουμε, τινάζουμε το πολύ αλεύρι και σε καυτό λάδι να τα καλύπτει σχεδόν τα τηγανίζουμε γυρίζοντας από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Πηγή: sintagespareas
 
Top