Ενα ακόμη αγκάθι προκύπτει για το σχέδιο «Αθηνά», μετά τις έντονες αντιδράσεις. Σύμφωνα με καταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη που καταγράφει η εφημερίδα Αυγή, η μελέτη αποτύπωσης του ακαδημαϊκού χάρτη στην οποία στηρίχθηκε η «Αθηνά» έγινε από θυγατρική του εκπαιδευτικού ομίλου ΑΚΜΗ.

Ο βουλευτής, κατά τη διάρκεια διαβούλευσης για τις συγχωνεύσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, με εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας έκανε την αποκάλυψη, σημειώνοντας ότι η μελέτη χρηματοδοτήθηκε μέσω ΕΣΠΑ με 137.022 ευρώ. Παρέθεσε μάλιστα σχετικά έγγραφα. Σύμφωνα πάντα με την Αυγή, η αποκάλυψη έπεσε σαν βόμβα στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, την οποία είχαν κατακλύσει πρυτάνεις και πρόεδροι ΤΕΙ.

Έμεσα αντέδρασε το Υπουργείο Παιδείας που εξέδωσε την ακόλουθη ανακοινωση:

«Η μελέτη στην οποία αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αφορά στην ανάπτυξη ενός διαδραστικού, γεωπληροφοριακού συστήματος απεικόνισης και συσχέτισης στοιχείων της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Το γεωπληροφοριακό και διαδραστικό σύστημα δημιουργεί μια κεντρική τράπεζα στοιχείων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία θα επικαιροποιείται και θα συμπληρώνεται με συμμετοχή και ευθύνη των υπηρεσιών του υπουργείου και των ιδρυμάτων.

Για την μελέτη αυτή, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (EYΔ) του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εκπαίδευση και Διά Bίου Mάθηση" εξέδωσε την από 21/11/2012 πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τις εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στο σχετικό Μητρώο εταιρειών τεχνικών συμβούλων, με αντικείμενο την αποτύπωση του Ακαδημαϊκού Χάρτη της χώρας. Ανάδοχος του έργου ανακηρύχθηκε η εταιρεία συμβούλων "E.E.O. Group A.E." με τίμημα 111.440 ευρώ πλέον ΦΠA. Σημειώνουμε ότι η παραπάνω εταιρεία είναι ο τεχνικός σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας για το Εθνικό Σύστημα Σύνδεσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (EΣΣEEKA), από το 2010 και για την περίοδο 2010-2015. Για πρώτη φορά συλλέγεται το σύνολο της πληροφορίας που αφορά στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η οποία βρισκόταν διάσπαρτη και μη επικαιροποιημένη σε υπηρεσίες του Υπουργείου και στα Ιδρύματα ανά την Ελλάδα και παρέχεται η δυνατότητα σύγκρισης και ανάλυσης στοιχείων προς λήψη επιτελικών αποφάσεων, για την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου».

Πηγή: iefimerida
 
Top