Ανεβάζει στροφές το Καρναβάλι των Μικρών το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (μια εβδομάδα πριν την κορύφωσή του με τη Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών στις 3 Μαρτίου), με την Καρναβαλούπολη να κυριαρχεί στα Ψηλά Αλώνια επιφυλάσσοντας δυνατές εκπλήξεις στους λιλιπούτειους καρναβαλιστές.

Το Καρναβάλι των Μικρών, που αποτελεί ένα από τα πιο αυθεντικά, δημιουργικά και δυναμικά κομμάτια του Πατρινού Καρναβαλιού, φιλοδοξεί για μια ακόμη φορά να κερδίσει τις εντυπώσεις και να συντονίσει την πόλη στον παλμό των μικρών καρναβαλιστών. Μέσα από τη συλλογική συμμετοχή, τη δημιουργία, την συνεργασία και τον άρτιο συνδυασμό της εκπαιδευτικής και ψυχαγωγικής διαδικασίας, μεταφέρει το μήνυμα της χαράς της ζωής, της ελπίδας και της αισιοδοξίας σε όλη την Ελλάδα.

Για 18 συνεχόμενα χρόνια το Καρναβάλι των Μικρών έχοντας επισφραγίσει μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης με τους μικρούς φίλους του, συνεχίζει να τους δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουν καινούργια πράγματα και να εθιστούν δημιουργικά στα πολιτιστικά δρώμενα, μέσα από τη διασκέδαση και το παιχνίδι, συμμετέχοντας στο Καρναβαλικό Εργαστήρι, στις Καρναβαλουπόλεις, στα θεατρικά και μουσικά δρώμενα και στην Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών και έχοντας τη δική του έκθεση στην αίθουσα «Αίγλη» φέτος για πρώτη φορά με αφορμή τη συμπλήρωση 18 χρόνων λαμπρής πορείας.

Φέτος το θέμα του Καρναβαλιού των Παιδιών είναι «Σαν Παραμύθι» και το πεδίο έμπνευσης και φαντασίας προμηνύεται λαμπρό. Στο κεντρικό αυτό θέμα είναι βασισμένες οι κατασκευές των Καρναβαλουπόλεων, τα άρματα και οι δράσεις γενικότερα.

Όλα είναι έτοιμα για την πρώτη Καρναβαλούπολη, που θα στηθεί το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Φεβρουαρίου από τις 11πμ έως τις 2μμ στα Υψηλά Αλώνια και εγγυάται στα παιδιά άφθονη διασκέδαση, παιχνίδι, μουσική, χορό και δημιουργία μέσα από κεφάτες, πρωτότυπες και ευρηματικές δράσεις.

Θα υποστηρίζεται και θα πλαισιώνεται από διάφορες κατασκευές και στοιχεία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων όπως ένα μεγάλο Καράβι με τη συνοδεία του (γοργόνα, πειρατής, γάτος), ένα Τρένο, την Μπάντα με τέσσερα καρναβαλικά στοιχεία-μουσικούς αλλά και παλαιότερες κατασκευές του Καρναβαλικού Εργαστηρίου άρρηκτα συνδεδεμένες με το θέμα του φετινού Καρναβαλιού των Παιδιών «Σαν παραμύθι» όπως «Το Κάστρο», «Ο Γίγαντας», «Ο Λύκος, τα γουρουνάκια και τα δέντρα», «Πίτερ Παν» κ.α.

Η πλατεία των Υψηλών Αλωνίων θα μεταμορφωθεί σε έναν τεράστιο παραμυθένιο παιδότοπο, στον οποίο τον ζεστό, κεφάτο, αποκριάτικο τόνο θα δίνει και τις δυο μέρες «εμψυχωμένος» ο τζίτζικας, η μασκότ του Καρναβαλιού των Παιδιών, ενώ η μεταμφιεσμένη αποκριάτικα Μπαντίνα του Δήμου θα παιανίζει γνωστούς καρναβαλικούς ρυθμούς .

Το αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου

ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΠΟΛΗ

Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, 11.00 - 14.00

(Ο δρόμος θα πλαισιωθεί από καρναβαλικά στοιχεία)

•Μπαντίνα Δήμου Πατρέων

•«Face Painting» από:

-Το τμήμα Β΄ Αισθητικής 1ης ΕΠΑΣ Πάτρας

-Την CARIERRA Πάτρας – Όμιλος Ξυνή

•Μουσική με το μουσικό σχήμα «Party Time»

•Eργαστήρια Τεχνικών Τσίρκου (Μπάλα Ισορροπίας, Ακροβατικά με Πανιά) από την ομάδα Χ- Saltibagos

•Εργαστήρι Χορού και Ρυθμού με την Μαρίνα Αγγελάτου

•«Παραμυθοτράγουδα» με τους Απρόβλεπτους

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου

ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΠΟΛΗ

Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, 11.00 - 14.00

•Μπαντίνα Δήμου Πατρέων

•«Face Painting» από:

-Το τμήμα Β΄ Αισθητικής 1ης ΕΠΑΣ Πάτρας

-Την CARIERRA Πάτρας – Όμιλος Ξυνή

•Eργαστήρια Τεχνικών Τσίρκου (Ξυλοπόδαρα, Σχοινοβασία, Μπάλα Ισορροπίας, Ακροβατικά με Πανιά)

•Εργαστήρι Χορού και Ρυθμού με την Μαρίνα Αγγελάτου

•«Hip Hop» από τη Σχολή Χορού Μπετίνας Κάτσενου

•«Καρναβαλομαζορέτες» και «Hip Hop» από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελοκήπων

•«Modern Dance» από τη σχολή χορού Κατερίνας Σταυροπούλου

•«Μια χούφτα παραμύθια» Παράσταση βασισμένη σε τεχνικές τσίρκου και χορού από την ομάδα X- Saltibagos

٠Χορός από τη Σχολή Χορού Πόλυς Γιαννακοπούλου

•Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η λειτουργία της έκθεσης «18 χρόνια Καρναβάλι των Μικρών-Σαν Παραμύθι» στην αίθουσα «Αίγλη» της Veso Mare αλλά και οι επισκέψεις των σχολείων στο πλαίσιο του νέου θεσμού των Εκπαιδευτικών Εκδρομών (Αίθουσα Καρναβαλικού Εργαστηρίου - Ξενάγηση – Κατασκευή – Επίσκεψη στην Παιδική καρναβαλική Έκθεση – Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού) με τη συμμετοχή 50 Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, Κέντρων Προσχολικής Αγωγής και άλλων φορέων.

Η Καρναβαλούπολη θα μεταφερθεί το τριήμερο της Παρασκευής 1, Σαββάτου 2 και Κυριακής 3 Μαρτίου στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.


 
Top