Κοινή σύσκεψη, υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου, προκειμένου να αποφασίσουν από κοινού δυναμικές κινητοποιήσεις, ζητούν μέσω του ψηφίσματος που παρέδωσαν χθες στον αντιδήμαρχο Λάμπη Αριστειδόπουλο, εκπρόσωποι του Συντονιστικού Οργάνου που έχει συγκροτηθεί για τα ΤΕΙ και που αποτελείται από εμπόρους, φορείς, πολίτες, σπουδαστές και μαθητές.

Μέλη του Συντονιστικού Οργάνου, βρέθηκαν χθες στο Πολύκεντρο, όπου και παρέδωσαν το ψήφισμα που εξέδωσαν στην πρόσφατη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου.

Όπως χαρακτηριστικά ανάφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θάνος Σκορδαλής, είναι όλοι αποφασισμένοι να παγώσουν κάθε δραστηριότητα τη Δευτέρα, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί το νέο ραντεβού με τον Υπουργό Παιδείας τονίζοντας όμως πως το γενικό πρόσταγμα θα πρέπει να δοθεί από τον Δήμαρχο της πόλης.

«Ο κ. Παρασκευόπουλος, θα πρέπει τη Δευτέρα να πάει στην Αθήνα με όπλο την ενότητα της πόλης. Να παρουσιάσει στον Υπουργό Παιδείας την εικόνα ότι ο Πύργος όλος είναι κλειστός και δεν λειτουργεί τίποτα, ασκώντας πίεση με αυτόν τον τρόπο για την διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος μας. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη στην οποία θα μετέχουν όλοι οι φορείς της πόλης, οι πολίτες, οι σπουδαστές και οι μαθητές. Εμείς, ως Συντονιστικό Όργανο, απαιτούμε σύμφωνα και με το ψήφισμα που εκδώσαμε, την λειτουργία Ανεξάρτητου Αυτόνομου ΤΕΙ χωρίς καμία μεταβολή στο γνωστικό αντικείμενο των ήδη υπαρχόντων τμημάτων.

Επίσης καταγγέλλουμε τη μη συμμετοχή αντιπροσωπείας των σπουδαστών στην πρόσφατη συνάντηση στο Υπουργείο καθώς ακόμα καταγγέλλουμε και όλους τους αιρετούς διότι δεν κατόρθωσαν να επιτύχουν αυτό για το οποίο τους εξέλεξαν οι Ηλείοι» είπε και πρόσθεσε ότι είναι αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν δυναμικές- ακραίες ενέργειες για την υλοποίηση των αιτημάτων τους.

Ο αντιδήμαρχος κ. Αριστειδόπουλος παραλαμβάνοντας το ψήφισμα επισήμανε ότι δεν θα ανεχτούν άλλο την υποβάθμιση της Ηλείας διεκδικώντας μαζί με το Συντονιστικό Όργανο την παραμονή των ΤΕΙ στην πόλη.

Ενωμένοι μπορούμε

Ο Ειδικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου και μέλος του Συντονιστικού Οργάνου Σάκης Σκουτέρης επισήμανε ότι όλες αυτές τις ημέρες προσπαθούν να κρατήσουν τον κόσμο σε εγρήγορση προκειμένου να διεκδικήσουν ενωμένοι το αίτημα τους για την λειτουργία αυτόνομου ΤΕΙ και την παραμονή των τμημάτων. «Θέλουμε από τον Δήμαρχο να κινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσουμε στο κλείσιμο καταστημάτων και δημόσιων υπηρεσιών. Αυτό που ζητάμε είναι να αναλάβει την πρωτοβουλία και να μπει μπροστάρης των κινητοποιήσεων».

Τη συμπαράσταση τους, στη διεκδίκηση των ΤΕΙ, εξέφρασε και ο μαθητής του 4ου Λυκείου Γιάννης Μισύρης επισημαίνοντας ότι όσα συμβαίνουν με το σχέδιο «Αθηνά» είναι απαράδεκτα και εις βάρος των φοιτητών. «Το σύνολο του μαθητικού κόσμου της πόλης είναι αποφασισμένο αν δοθεί το γενικό πρόσταγμα, να συμμετέχει δυναμικά στις κινητοποιήσεις της Δευτέρας θεωρώντας πως μόνον έτσι θα μπορέσει το αίτημα του Δήμου να εισακουστεί».

Επιπλέον, κάλεσμα προς τους αγρότες, οι οποίοι βρίσκονται όλες αυτές τις ημέρες σε κινητοποιήσεις να πλαισιώσουν τις δράσεις τους, απεύθυνε ο Κώστας Αθανασόπουλος, πρόεδρος του συλλόγου Υδραυλικών.

Πηγή: Κική Κολοβέρου-ilialive
 
Top