Οξύτατη επίθεση κατά της δημοτικής Αρχής εξαπολύουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων. Σε ανακοίνωση – απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης που έγινε χθες, οι υπάλληλοι κατηγορούν τη δημοτική Αρχή ότι βρίσκεται σε παράκρουση και πανικό.

Επίσης, εξαπολύουν επίθεση κατά του αντιδημάρχου Γ. Σιγαλού, ο οποίος είναι ο μόνος που κατονομάζεται στην ανακοίνωση, η οποία έχει ως εξής:

«Η δημοτική αρχή κάτω από την πίεση του ανυποχώρητου και συνεχώς κλιμακούμενου αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική της τρικομματικής, τροικανής συγκυβέρνησης και των επαίσχυντων μέτρων διάλυσης της κοινωνίας, κατάλυσης της τοπικής αυτοδιοίκησης, των χιλιάδων απολύσεων των εργαζομένων βρίσκεται σε μια παράκρουση, σε πανικό.

Θεώρησε ότι με την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου, στην οποία σύρθηκε και υποχρεώθηκε να πάρει κάτω από την πίεση των εργαζομένων και των Σωματείων τους, κάτω από την πίεση των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης και δημοτικών συμβούλων, θα εκτόνωνε τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων του Δήμου και ολόκληρης της πατραϊκής κοινωνίας γενικότερα, θα εξαντλούσε το ρόλο της απλά στην ¨υποχρέωσή¨ της σαν μια ένδειξη συμπαράστασης!!! στους υπό απόλυση εργαζόμενους και θα ξεμπέρδευε…

Επειδή όμως, δεν είχε και δεν έχει την πολιτική βούληση της αντιπαράθεσης με την κυβερνητική πολιτική, επειδή η ίδια λειτουργεί ως τοπικό παράρτημα στο πέρασμα της πολιτικής της τρικομματικής συγκυβέρνησης, επειδή λειτούργησε και λειτουργεί ως η αιχμή του δόρατος αυτής της πολιτικής στο Δήμο μας, όπως αποτυχημένα προσπαθεί εδώ και δύο μήνες με το ξεπούλημα της Καθαριότητας στους εργολάβους του Φούχτελ, επειδή μισεί την μισθωτή εργασία και τους εργαζόμενους, μισεί τις συλλογικότητές τους και τους συνδικαλιστές, χωρίς να μπορεί καν να το κρύψει, από την ίδια τη στιγμή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου έδειξε και πάλι το πραγματικό της πρόσωπο. Έδειξε όλο της το μίσος απέναντι στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους. Κινήθηκε και πάλι στοχοποιώντας συνδικαλιστές που θεωρεί υπεύθυνους και πρωτεργάτες για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Δείχνοντας την πραγματική φασιστική νοοτροπία και πολιτική της, δια του ακροδεξιού αντιδημάρχου της Σιγαλού, εν μέσω ενός παραληρήματος έφθασε να ζητάει δημόσια ακόμα και την εξόριση συνδικαλιστών, προκειμένου να απαλλαγεί απ΄αυτούς και ανενόχλητη να συνεχίσει το …διαλυτικό της έργο.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων σ΄όλες τις διαδικασίες των σωματείων τους, η μαζική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, αποτελούν την πρώτη απάντησή τους απέναντι στις γκαιμπελίστικες, χαφιέδικες, φασιστικές λογικές και πραχτικές της δημοτικής αρχής.

Γιατί από τη στιγμή που οι πραχτικές και λογικές του ακροδεξιού, Καλαμποκαναναθρεμμένου Σιγαλού δεν καταγγέλλονται από τη δημοτική αρχή και το Δήμαρχο Δημαρα, η ευθύνη τους είναι ενιαία και συλλογική.

Η ολοκλήρωση της απάντησής μας θα δίνεται πλέον καθημερινά σε όλους τους τόπους δουλειάς, στο πεζοδρόμιο, στα χαρακώματα του αγώνα μας, για την ανατροπή αυτή της πολιτικής που εκφράζουν και υπηρετούν τα διάφορα φασισταριά της πόλης μας.

Αυτά τα απομείναντα πολιτικά αγκωνάρια της δημοτικής αρχής έχουν πολύ λίγο χρόνο ακόμα. Σύντομα θα ξεβραστούν από την κοινωνία."

Πηγή: Thebest
 
Top