"Βόμβες" του ιδιοκτήτη του «Πολύεδρου» Κωστή Καπέλα, κατά των εργαζομένων του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, μέσω επιστολής του που αποκαλύπτει σήμερα ο «Κ» και την οποία επέδωσε στο Δήμαρχο, τη Νανά Πατρώνη και το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή της τοπικής μας αυλαίας, Θοδωρή Αμπαζή!

Ο συνιδιοκτήτης του πολιτιστικού χώρου «Πολύεδρο» κατά τις σχετικές επαφές που είχε, υποστήριξε ότι το υπάρχον προσωπικό του Θεάτρου είναι πλεονάζον και ότι «το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό -800.000 € είναι σήμερα τα λειτουργικά έξοδα του ΔΗΠΕΘΕ- είναι και ηθικό, γιατί ο πολίτης δεν πρέπει να πληρώνει ανθρώπους που δεν προσφέρουν τίποτα»!
Μάλιστα κάνει λόγο για «αποθήκη υπαλλήλων» και ότι «εκτός από τους εργαζόμενους που προσφέρουν και είναι χρήσιμοι, υπάρχουν και αρκετοί που απλά μισθοδοτούνται».

Το πρώην μέλος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, συγκεκριμένα υποστηρίζει, ότι αντί για 20 εργαζόμενους, (σ.σ. έχουν απομείνει 18 πλέον, αφού ήδη δύο έχουν συνταξιοδοτηθεί), το ΔΗΠΕΘΕ θα μπορούσε να λειτουργεί με μόλις το 1/3 των εργαζομένων, άρα όπως σημειώνει, θα πρέπει «ο Δήμος Πατρέων να βρει δουλειά για τα 2/3 των εργαζομένων, στο ΔΗΠΕΘΕ. Οι υπόλοιποι, 7 εργαζόμενοι είναι αρκετοί για την ουσιαστική λειτουργία του. Και βεβαίως, ο καθένας απ' αυτούς να έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες.»

«ΜΕ 20 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ»

Για να συμπληρώσει ο κ. Καπέλας:

«Τα πρώτα χρόνια, τα περισσότερα ΔΗΠΕΘΕ είχαν μια γραμματέα, έναν τεχνικό και τον καλλιτεχνικό διευθυντή. Το ΔΗΠΕΘΕ στην πόλη μας, σήμερα μισθοδοτεί 20 εργαζόμενους.
Είναι αυτονόητο ότι αυτή η κατάσταση δε μπορεί να συνεχιστεί.
Δεν έχει νόημα να σταθούμε στις ευθύνες των Δημάρχων -που διόριζαν τους υπαλλήλους- και τοποθετούσαν τα Δ.Σ. που είχαν την ευθύνη της διαχείρισης αυτών των θεσμών.
Το θέατρο πρέπει να υπάρξει. Με τον σημερινό Οργανισμό, είκοσι εργαζόμενοι, δε μπορεί να συνεχίσει».

Τέλος, ο συνιδιοκτήτης του «Πολυέδρου», ανάμεσα στα άλλα ζητάει «ανάδειξη και αξιοποίηση του τοπικού δυναμικού», «αξιοποίηση ανθρώπων και συνεργείων των πόλης», «έλεγχο και καταγραφή των αποθηκών του Θεάτρου», καθώς και
οικονομικό έλεγχο, από το 1999 και εντεύθεν.

Πηγή: dete
 
Top