«Αυτή την φωτογραφία να δείξουν σήμερα στην κυρία Μέρκελ. Να μην την φλομώσουν με ψέματα για την Ελλάδα που… αντέχει και με αξιοπρέπεια αντιμετωπίζει τις συνέπειες της κρίσης. Να της δείξουν τους συνταξιούχους που ψάχνουν στα σκουπίδια για κάτι φαγώσιμο, να της δείξουν τα νέα παιδιά που εκλιπαρούν για μια δουλειά των… 200 και 250 ευρώ, να της πουν για τις απανωτές αυτοκτονίες που άλλοτε σπάνιζαν στους ‘έξω καρδιά’ Έλληνες, για τα Νοσοκομεία που δεν έχουν γάζες και ασπιρίνες, για τα σχολεία που οι μαθητές λιποθυμούν υποσιτιζόμενοι».

Αναγνώστης του thebest, ηλικίας 38 ετών, άνεργος εδώ και δεκατέσσερις μήνες, με τρία ανήλικα παιδιά, ζητά από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να μην κρυφτεί. Να πει όλη την αλήθεια στην Γερμανίδα Καγκελάριο που, έτσι κι αλλιώς, καθορίζει τις τύχες όλων μας και από αυτήν εξαρτάται αν και πότε θα ξανασηκώσουμε κεφάλι.

Ο Δημήτρης Π. με το λευκό αυτοκινητάκι του κάνει δουλειές του ποδαριού. «Για δέκα και δεκαπέντε ευρώ την ημέρα. Από μετακομίσεις έως μπογιατίσματα και διανομή φαγητού. Ό,τι βρεθεί και όπου βρεθεί. Να ζήσω την οικογένεια μου. Απελπισία... Μέχρι το 2010 ήμουν ένας σωστός και συνεπής στις υποχρεώσεις μου οικογενειάρχης. Δούλευα σε κατασκευαστική εταιρεία. Οι δουλειές βούλιαξαν και μια μέρα βρέθηκα στο δρόμο».

Ο ίδιος περιγράφει τις εικόνες των συνταξιούχων που «πλημμυρίζουν» τις λαϊκές αγορές της Πάτρας στο «σχόλασμα» για να περιμαζέψουν τα… απομεινάρια των πάγκων. «Ο Έλληνας ήταν ο πιο περήφανος λαός και μας κατάντησαν καταθλιπτικούς και ζητιάνους…».

Τον ρωτάμε. Σήμερα που φτάνει στην Αθήνα η Μέρκελ, αν είχε την ευκαιρία, ποια εικόνα της Ελλάδας να της έδειχνε. «Αυτή του συνταξιούχου που ψάχνει στα σκουπίδια. Όχι μόνο από συμπόνια για τον συνταξιούχο. Αλλά και από φόβο μην είμαι εγώ αύριο στη θέση του»…

Πηγή: thebest
 
Top