Mε θρίαμβο του Παυσανία Γουρζελά της Παναχαϊκής και του Σάκη Πεφάνη της ΕΑΠ, που κατέκτησαν τα χρυσά μετάλλια, ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη το πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας Β' κατηγορίας ανδρών.

Ο Πεφάνης στα 64κ. πέτυχε την τρίτη του νίκη (πέρασε "μπάι" τον πρώτο γύρο) επί του Αρβανίτη (ΑΕΚ) με 18-12 στα σημεία, κάνοντας "περίπατο" στην κατηγορία! Από την πλευρά του ο Γουρζελάς ξεπέρασε πρώτα από όλα την κούραση και αν και δύσκολα (16-16 στα σημεία, ο αγώνας κρίθηκε στα βοηθητικά) και έφτασε δίκαια στην 4η νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια από την Παρασκευή με αντίπαλο τον Γαλατούλα του Εθνικού.

Ετσι ο συνολικός απολογισμός για την Πάτρα στο πρωτάθλημα είναι 4 μετάλλια, δύο χρυσά και δύο χάλκινα, αφού είχαν προηγηθεί τα δύο χάλκινα του Ανι Μετάι της ΕΑΠ στα 60κ. (2ο φετινό, χρυσός στη Γ') και του Αλέξανδρου Σινούρη στα +91κ.

Και οι δύο "χρυσοί" πρωταθλητές θα αγωνιστούν σε ένα μήνα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Α' κατηγορίας ανδρών που θα φιλοξενηθεί στο κλειστό της ΕΑΠ.

Ο Σάκης Πεφάνης (προπονητής ο Λάμπρος Μιχαλόπουλος) είναι 19 ετών και κατέκτησε το τρίτο του μετάλλιο. Είχε αναδειχθεί πρωταθλητής νέων το 2010, κατηγορία στην οποία έχει πανηγυρίσει ένα ακόμα, ασημένιο, μετάλλιο.

Ο Παυσανίας Γουρζελάς (προπονητής ο Νίκος Πλέας), στα 21 του, επιβεβαίωσε την κλάση του. Μετά από τριετή απουσία λόγω στρατού αλλά και δουλειάς, επέστρεψε σε υψηλό επίπεδο κατακτώντας το τρίτο μετάλλιο στην καριέρα του, μετά τα δύο χάλκινα στο πρωτάθλημα των νέων.

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος
 
Top