Με «νύχια και με δόντια» προσπαθεί καθημερινά να καλύψει τις ανάγκες των 72 ατόμων με βαριές αναπηρίες που φιλοξενεί το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Λεχαινών.

Το ταμειακό υπόλοιπο του Θεραπευτηρίου στις 31 Αυγούστου του 2012 ήταν μηδενικό, με αποτέλεσμα η λειτουργία του να καθίσταται αδύνατη, αφού η πίστωση από τους προμηθευτές για είδη πρώτης ανάγκης (φάρμακα, είδη διατροφής, υγειονομικό υλικό, καύσιμα κ.α.) είναι? «κομμένη»!

Την ίδια στιγμή όμως, ο ΕΟΠΥΥ χρωστά στο Θεραπευτήριο 174.204 ευρώ (από τα ασφαλιστικά ταμεία), που αν είχαν δοθεί, δεν θα αντιμετώπιζε σήμερα καμία δυσκολία στη λειτουργία του.

Τις προηγούμενες ημέρες η Διοικήτρια του Θεραπευτηρίου κα. Άννα Μαζαράκη ζήτησε, με έγγραφό της από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, τον Γενικό Γραμματέα και την Γενική Διεύθυνση Πρόνοιας, καθώς και την Διεύθυνση Προστασίας ΑΜΕΑ, την άμεση καταβολή των οφειλομένων νοσηλίων, προκειμένου το Θεραπευτήριο να μπορέσει να καλύψει τις άμεσες ανάγκες του.

Σύμφωνα πάντα με το έγγραφο της κας. Μαζαράκη, τα οφειλόμενα νοσήλια, μέχρι τις 31 Αυγούστου 2012, ανέρχονταν στο ποσό των 174.204, 45 ευρώ.

Τα προβλήματα ωστόσο του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Λεχαινών δεν εξαντλούνται στα οφειλόμενα νοσήλια, καθώς υπάρχει μία ολόκληρη σειρά σοβαρών ζητημάτων που επηρεάζουν τη λειτουργία του και τις υπηρεσίες που προσφέρει στους «φιλοξενούμενούς» του.

Ανάμεσα τους το θέμα έλλειψης μόνιμου γιατρού καθώς και η επικείμενη λήξη των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού

Πηγή: patrisnews
 
Top