Την ενδιαφέρουσα, ατμοσφαιρική ταινία «To Κοράκι-The Raven» σε σκηνοθεσία του 45χρονου Αυστραλού στην καταγωγή δημιουργού Τζέιμς ΜακΤιγκ...

(V For Vendetta με τη Νάταλι Πόρτμαν) θα προβάλλει το σινέ Κάστρο στο Ρίο, λίγο πιο κάτω από τον σιδηροδρομικό σταθμό, από αυτή την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου και έως την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου.

Η ταινία που στις ΗΠΑ είχε σχετικά μικρή εμπορική επιτυχία φτάνοντας τα 23 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις, εκτυλίσσεται στη Βαλτιμόρη του 1849 όπου ένας serial killer (δολοφόνος κατά συρροή) τρομοκρατεί την πόλη αντιγράφοντας τις ιστορίες του συγγραφέα Έντγκαρ Άλαν Πόε. Με τη βοήθεια ενός αστυνομικού επιθεωρητή, ο διάσημος συγγραφέας Έντγκαρ Άλαν Πόε προσπαθεί να τον ανακαλύψει όταν ο δολοφόνος απαγάγει την αρραβωνιαστικιά του.

Στο ρόλο του διάσημου Πόε (ο οποίος έζησε από το 1809 έως το 1849 και έγινε περισσότερο γνωστός για τις ιστορίες μυστηρίου που έγραφε) εμφανίζεται ο 46χρονος γνωστός Αμερικανός ηθοποιός Τζον Κιούζακ. Επίσης παίζουν οι Alice Eve, Luke Evans και Μπρένταν Γκλίζον. Η ταινία αποτελεί μία φανταστική παρουσίαση της τελευταίας περιόδου της ζωής του Άλαν Πόε όταν ο συγγραφέας ανέλαβε να βοηθήσει να εντοπιστεί ένας δολοφόνος που τα εγκλήματα του αντικατόπτριζαν αντίστοιχες υποθέσεις και περιστατικά των ιστοριών του.

Ο τίτλος «Το Κοράκι» πηγάζει από ποίημα του συγγραφέα.

Οι ώρες προβολής της ταινίας είναι στις 22.00 πλην της Πέμπτης όπου το φιλμ ξεκινά στις 22.40.

Πηγή: thebest
 
Top