Σε φορτισμένο κλίμα ξεκίνησε την Δευτέρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας η εκδίκαση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας του 19χρονου Βρετανού...

Ρόμπερτ Τζέιν Σεβάζ από τον 21χρονο Στέλιο Μόρφη, οδηγό ταξί.

Όπως αναφέρει η Πελοπόννησος, συγκατηγορούμενός του ο Δημοσθένης Μυλωνάς, επίσης οδηγός ταξί, κατηγορούμενος για συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Το φονικό είχε σημειωθεί στις 13 Ιουλίου 2011 στην περιοχή του Λαγανά όταν μια ομάδα Βρετανών σε κατάσταση μέθης διαπληκτιστεί με τον πρώτο κατηγορούμενο σε πιάτσα ταξί της περιοχής. Ακολούθησε συμπλοκή με μαχαίρι με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο άτυχος Βρετανός και να τραυματιστούν ελαφρά άλλοι τέσσερις ομοεθνείς του. Στους διαδρόμους του Δικαστικού Μεγάρου της Πάτρας ήταν δεκάδες Βρετανοί, μάρτυρες του περιστατικού, καθώς επίσης και συγγενείς των κατηγορουμένων.

Όπως υποστηρίζει ο Γιάννης Παπαναστασόπουλος, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης:

«Στον πρώτο κατηγορούμενο οι Βρετανοί έριχναν φτυσιές, τον έβριζαν και τον κτυπούσαν με λέιζερ στα μάτια. Ο κατηγορούμενος έχει γεννηθεί στην Αυστραλία, καταλάβαινε τις βρισιές, όμως δεν συνέχισε αλλά τους είπε «αφήστε με να συνεχίσω το μεροκάματό μου και εσείς να περνάτε καλά στις διακοπές σας». Εκείνοι συνέχισαν και τότε ο νεαρός είχε μαζί του ένα μπαστούνι που το χρησιμοποίησε για να αποφύγει την επίθεση από τους νεαρούς τουρίστες που επέμειναν. Όταν τελείωσε το επεισόδιο τους ζήτησε να φύγουν και να συνεχίσει το μεροκάματο του. Ξαφνικά του επιτέθηκαν οκτώ άτομα και τότε εκείνος έβγαλε ένα σουγιά που χρησιμοποιούσε για να καθαρίζει μήλα και άρχισε να τον κινεί προστατευτικά για να γλυτώσει την επίθεση. Τότε πέσανε επάνω του οκτώ άτομα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας Βρεταννός και να τραυματιστούν τέσσερις. Ο δεύτερος κατηγορούμενος πληρώνει το τίμημα ότι πήγε να τους χωρίσει»

Τη Δευτέρα εξετάστηκε ο πρώτος μάρτυρας όμως λόγω ωραρίου η δίκη διακόπηκε για τις επόμενες συνεδριάσεις.

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος
 
Top