Για απορριμματοφόρα-πυραύλους, που προκαλούν θόρυβο τις βραδινές ώρες, διαμαρτύρονται αναγνώστες...

της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» από διάφορες περιοχές της πόλης (μπύρα Μαράτου, Αγία Βαρβάρα κ.ά.).

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αχιλλέας Γεωργακόπουλος αντιτείνει ότι το ωράριο της υπηρεσίες δεν μπορεί να αλλάξει και υποστηρίζει ότι οι συμπολίτες θα πρέπει να το συνηθίσουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μιχάλη Βασιλάκη, η πρώτη καταγγελία προήλθε από συμπολίτη που μένει στην περιοχή «μπύρα Μαράτου». Οπως ανέφερε, το απορριμματοφόρο ξεσηκώνει τη γειτονιά κάθε βράδυ μεταξύ 11.00-12.00. Την καταγγελία του θέσαμε υπόψη του αντιδημάρχου για να τη διερευνήσει. Ο συμπολίτης επανήλθε στο μεσοδιάστημα και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υποδεικνύει στον αντιδήμαρχο να οδηγήσει το συγκεκριμένο απορριμματοφόρο στο συνεργείο και να χρησιμοποιήσει για την εξυπηρέτηση της περιοχής ένα πιο σύγχρονο.

Με διαφορά μιας μέρας δεχτήκαμε κι άλλη καταγγελία από την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Σε αυτή την περίπτωση τα παράπονα των συμπολιτών αφορούν στην φασαρία που προκαλείται κατά την αποκομιδή των απορριμμάτων μεταξύ 1.00-2.00 τα ξημερώματα. Οι διαμαρτυρίες τους εντοπίζονται στο ωράριο που γίνεται η αποκομιδή.

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» ομαδοποίησε τα παράπονα των συμπολιτών και τα έθεσε στον Αχ. Γεωργακόπουλο, ζητώντας απαντήσεις.

«Η αποκομιδή δεν μπορεί να γίνει άλλες ώρες της μέρας» υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος. Πρόσθεσε ότι η φασαρία προκαλείται από το τίναγμα του κάδου όταν αυτός βρίσκεται στο πάνω μέρος του αναβατορίου. Ο Αχ. Γεωργακόπουλος δεσμεύτηκε να ζητήσει από το προσωπικό της Καθαριότητας να είναι πιο προσεκτικό, αλλά αναγνωρίζει στους εργαζόμενους ότι πρέπει να τινάξουν τον κάδο για να πέσουν όλα τα σκουπίδια στο απορριμματοφόρο.

«Δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει αποκομιδή άλλες ώρες, κυρίως λόγω μειωμένης κίνησης στους δρόμους» μας είπε ο αντιδήμαρχος και αποκλείει κάθε πρόταση ή σκέψη για μεταβολή στο ωράριο της αποκομιδής. «Θα πρέπει να συνηθίσουν οι συμπολίτες μας» πρόσθεσε. Αναγνωρίζει όμως στους πολίτες -και το ζητά- να ενημερώνουν την αντιδημαρχία και τον τομέα Καθαριότητας, όταν διαπιστώνουν πρόβλημα στη λειτουργία ενός απορριμματοφόρου.

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος
 
Top