Εκτός λειτουργίας βρίσκεται το ένα από τα δύο βυτιοφόρα που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος Αιγιάλειας...


Αυτός είναι και ο λόγος που επικαλείται η δημοτική αρχή, απαντώντας στις καταγγελίες κατοίκων και επαγγελματιών του Λόγγου για λύματα που βγήκαν στους δρόμους.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" κινητοποίησε τη δημοτική αρχή και αμέσως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Μιχάλης Μουτούσης, επικοινώνησε με την εφημερίδα για να δώσει τις δικές του εξηγήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Μουτούση, ένα από τα δύο βυτιοφόρα βρίσκεται στο συνεργείο. Ο Δήμος θα το έχει στη διάθεσή του την ερχόμενη Τετάρτη. «Νομίζω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα όταν παραλάβουμε και το δεύτερο όχημα», εκτιμά ο κ. Μουτούσης σημειώνοντας παράλληλα ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο σοβαρό, ενώ υποστηρίζει ότι πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις που δεν φροντίζουν -όπως λέει- να μπουν στη λίστα αναμονής του Δήμου εγκαίρως.

«Μερικοί είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί, ενώ θα πρέπει να μεριμνούν, αφού γνωρίζουν τις περιορισμένες δυνατότητες του Δήμου», τονίζει ο αντιδήμαρχος.

Παρ' όλα αυτά, ο κ. Μουτούσης παραδέχεται ότι τον Αύγουστο, κυρίως, παρατηρείται το πρόβλημα, λόγω των αυξημένων αναγκών από τις παραθεριστικές κατοικίες και συνεχίζει λέγοντας ότι η δημοτική αρχή πήρε απόφαση να γίνεται συλλογή των λυμάτων και τα σαββατοκύριακα.Όσον αφορά στο θέμα που έχει προκύψει στον Λόγγο, ο αντιδήμαρχος εκτιμά ότι σε 15 μέρες θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Στην «καρδιά» δηλαδή της τουριστικής περιόδου, ο Δήμος Αιγιάλειας θα περνάει δύσκολα για να μαζέψει τα υγρά απόβλητα, παρά το γεγονός ότι θα καταβάλει -σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο- υπεράνθρωπες προσπάθειες.

«Πώς να ανταποκριθεί ο Δήμος όταν υπάρχουν 200 καταστήματα και χιλιάδες σπίτια;», συνεχίζει ο κ. Μουτούσης επικαλούμενος την κατανόηση και την υπομονή των πολιτών, καθώς κατανοεί τη δυσκολία τους να μισθώσουν ιδιώτη για να αδειάσει τους βόθρους τους.

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα με την αποκομιδή των στερεών αποβλήτων στις περιοχές εκτός παραλιακής ζώνης, ο κ. Μουτούσης σημειώνει ότι η αποκομιδή θα γίνεται και τα σαββατοκύριακα όλο τον Αύγουστο. Επαναλαμβάνει ότι η προτεραιότητα δίνεται στις παραλίες, όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός επισκεπτών, και όταν μένουν δυνάμεις... κατευθύνονται και προς την ενδοχώρα.

«Τι να κάνουμε, όταν έφυγαν 46 εργαζόμενοι που έληξε η σύμβασή τους και έχουμε μείνει με 15 για ολόκληρο τον Δήμο Αιγιάλειας;» καταλήγει ο αντιδήμαρχος. Οπως λένε στην «Π» κάτοικοι και ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων της περιοχής, τα βυτιοφόρα του Δήμου Αιγιάλειας είναι είδος προς... εξαφάνιση. Συγκεκριμένα, τονίζουν ότι από τον Λόγγο έχει να περάσει βυτιοφόρο παραπάνω από μια εβδομάδα. Αν υπολογιστεί ότι λόγω του καλοκαιριού έχουν πολλαπλασιαστεί οι ανάγκες, μπορεί να φανταστεί κάποιος τη διάσταση του προβλήματος.

Πηγή: filodimos.gr
 
Top