Τους φόβους τους για την πιθανή κατάργηση του Ειρηνοδικείου Κρεστένων, μέσα από τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται ελέω μνημονίου...

για την περικοπή των κρατικών δαπανών σε όλη τη χώρα, εξέφρασαν οι φορείς της περιοχής.

Όπως τόνισε στην κάμερα του Cosmos TV η Αθανασία Κουσκουρή, πρώην πρόεδρος του ΔΣ Σκιλλούντος και δικηγόρος, πρόκειται για μια υπηρεσία που στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο, για τον οποίο έγινε μεγάλη προσπάθεια από τους φορείς του τόπου και μια τέτοια απόφαση δεν θα επιλύσει αλλά θα διογκώσει προβλήματα. Η μεταφορά του προσωπικού στον Πύργο και η αύξηση του όγκου εργασιών θα «μπλοκάρει» την γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης.

Τόνισε δε πως σε συνδυασμό με την επίσης φημολογούμενη κατάργηση του Ειρηνοδικείου Ανδρίτσαινας αυτό θα είναι καταστροφικό για την περιοχή στον τομέα της Δικαιοσύνης. Προτείνεται δε να παραμείνει έστω το ένα από τα δύο και αυτό της Κρέστενας.

«Ένα ακόμα πλήγμα για τον τόπο» αναφέρει ο πρώην διοικητής του Γ.Ν. Κρεστένων Γιώργος Κολαΐτης συμπληρώνοντας πως οι εξελίξεις με το νοσοκομείο και την Εφορία, ήδη δυσχεραίνουν το κλίμα στην περιοχή. Προτάσσει απέναντι στη μείωση του κόστους το θέμα ότι το κτίριο είναι ιδιόκτητο και το Δημόσιο δεν γλιτώνει τίποτα επί της ουσίας με την κατάργησή του.

Πηγή: ilialive
 
Top