Η απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας ότι:«Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΙ την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ το έκτακτο ειδικό τέλος (χαράτσι)» αποτελεί «ηχηρό σκαμπίλι» για την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο...


Ο Ε.&Ε.Σ.Π. αισθάνεται δικαιωμένος γιατί από την πρώτη στιγμή αντιτάθηκε με άλλους φορείς κατά του συγκεκριμένου «χαρατσιού».
Σε αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους φορείς, με ένταξη του θέματος και ομόφωνη απόφαση απ΄το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και την νυκτερινή συγκέντρωση πορεία με κεριά και κλειστά τα φώτα στην πόλη την 1/12/2011 είχε καταγγείλει το μέτρο (χαράτσι) σαν άδικο, παράνομο, αντισυνταγματικό.

Σπουδαίοι «συνταγματολόγοι» με προεξάρχοντα τον Υπουργό Οικονομίας περνούσαν αρκετές ώρες καθημερινά απ΄την μικρή οθόνη, ξιφομαχούσαν στα ερτζιανά, κατανάλωναν κιλά μελάνι για να μας πείσουν περί της συνταγματικότητας, τα επιχειρήματά τους απεδείχθησαν έωλα, κατέπεσαν σαν χάρτινος πύργος.

Ο Ε.&Ε.Σ.Π. δεν πλήρωσε το χαράτσι μαζί με χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά δεν υποκύψαμε στους εκφοβισμούς , απειλές, εκβιασμούς.

Αποδεικνύεται όταν οι φορείς οι Σύλλογοι τα Σωματεία οι γειτονιές, η πόλη συσπειρώνονται γύρω από ένα στόχο και διεκδικείται με επιμονή και συνέπεια το αποτέλεσμα είναι μόνο νίκη.

Ο Ε.&Ε.Σ.Π. κρατά παρακαταθήκη την κοινή συνεύρεση Δημοτικού Συμβουλίου , φορέων, Συλλόγων, σωματείων κ.ά. όπως και στην περίπτωση της διεκδίκησης του Θαλασσίου Μετώπου που λειτουργεί καταλυτικά και στα συν της πόλης.

Η λειτουργία της «Επιτροπής Πόλης», που προβλέπει ο Καλλικράτης, αποτελεί πυξίδα, χάραξη σωστών συντεταγμένων, και επομένως ορθών επιλογών για την διεκδίκηση των αιτημάτων της πόλης.


 
Top