Ανέκρουσε πρύμναν ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης τρεις ημέρες μετά την υποβολή του πορίσματος - καταπέλτη του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιάννη Δραγάτση ο οποίος ζητεί την ποινική του δίωξη για 4 κακουργήματα...

σχετικά με την «επισφαλή» δανειοδότηση εταιρών αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντός του από την Proton Bank την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας. Το συνολικό ποσό των δανείων φέρεται να φτάνει τα 701 εκατομμύρια ευρώ.

Η δυσχερής ποινική εξέλιξη για τον γνωστό επιχειρηματία είναι σχεδόν δεδομένη καθώς το πόρισμα Δραγάτση έχει υποβληθεί ήδη στον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη ο οποίος έχει την τυπική αρμοδιότητα να επικυρώσει την ποινική δίωξη που συνέταξε ο κ. Δραγάτσης. Οι παλινδρομήσεις πάντως την περασμένη βδομάδα ήταν πολλές καθώς στο «παρά 1’» της υποβολής του πορίσματος ο επιχειρηματίας επίσης διαπραγματευόταν την επιστροφή ενός μεγάλου χρηματικού ποσού . Η απαίτησή όμως των συνηγόρων του να αποδεσμευθούν τα περίπου 160 εκατομμύρια που «πάγωσαν» σε λογαριασμούς του στην Ελβετία για να γίνει επιστροφή χρημάτων, προσέκρουσε στην άρνηση Δραγάτση ο οποίος παρέδωσε τελικά το πόρισμα.

«Επιστρέφω 80 εκατομμύρια»


Το μεσημέρι η πλευρά Λαυρεντιάδη υπέβαλλε επίσημο έγγραφο στον εισαγγελέα Δραγάτση , το οποίο υπογράφουν ο ίδιος ο Λ.Λαυρεντιάδης και οι δυο συνήγοροί του και ζητούν ουσιαστικά να «παγώσει» για λίγο η διαδικασία καθώς ήδη κινεί τις διαδικασίες επιστροφής 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο έγγραφο αναφέρεται πως ο επιχειρηματίας «επειδή επιθυμεί να συνεχίσει απρόσκοπτα την επιχειρηματική του δραστηριότητα προτίθεται να καταθέσει ποσό 80 εκατομμυρίων ευρώ στην Νέα Proton Bank για τη διασφάλιση της λειτουργίας εξόφλησης και ρύθμισης των εταιριών που αποτελούν αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας» . Μάλιστα ο επιχειρηματίας φέρεται να ζητεί «μέχρι να καταστεί δυνατή η κατάθεση του ανωτέρω ποσού» να καθυστερήσει η διαδικασία απαγγελίας των κατηγοριών.

Στα χέρια του Γρ. Πεπόνη


Η δικογραφία πάντως βρίσκεται ήδη στο γραφείο του κ. Πεπόνη στον οποίο θα αποσταλεί και το εν λόγω έγγραφο. Πρόκειται για μια σημαντική -αλλά καθυστερημένη- ενέργεια η οποία βέβαια είναι πιθανόν να «παγώσει» για λίγο τη διαδικασία. Ήδη ο κ. Λαυρεντιάδης έχει καταβάλλει 51 εκατομμύρια ευρώ στην έναρξη της έρευνας.

Πηγή: capital
 
Top