Αν και στην αρχή παραλίγο να πέσει και.. ξύλο στην προσπάθεια μεταφοράς του εξοπλισμού του οφθαλμολογικού χειρουργείου από το νοσοκομείο Μεσολογγίου στο Αγρίνιο...

τελικά όμως τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και ήδη τα πρώτα χειρουργεία στο Αγρίνιο, είναι γεγονός.

Ήδη, οι πρώτοι πέντε ασθενείς χειρουργήθηκαν χθες και πλέον τα οφθαλμολογικά χειρουργεία στο νοσοκομείο του Αγρινίου λειτουργούν κανονικά, αφού πρώτα πέρασαν από σαράντα κύματα…

Δεν πάει καιρός που η πρώτη απόπειρα μεταφοράς του εξοπλισμού από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο, παραλίγο να καταλήξει σε σύρραξη, εξαιτίας της άρνησης παραγόντων του νοσοκομείου του Μεσολογγίου να παραδώσουν τον εξοπλισμό, την στιγμή που ο χειρούργος οφαθαλμίατρος που βρίσκονταν στο Αγρίνιο, περίμενε άπραγος, αφού δεν είχε τα εργαλεία για να ξεκινήσει τις οφθαλμολογικές εγχειρήσεις, που τις περίμεναν πως και πως δεκάδες πολίτες με προβλήματα.

Παράγοντες στο Μεσολόγγι, έβλεπαν την ενέργεια αυτή ως προσπάθεια υποβάθμισης του νοσοκομείου αρνούνταν να καταλάβουν πως είναι προς το συμφέρον της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων της Αιτωλ/νίας, τα χειρουργεία να λειτουργούν στο Αγρίνιο.

Απαιτήθηκαν… διαπραγματεύσεις, και κυρίως η συμβολή του υποδιοικητή του νοσοκομειακού κύκλου της Αιτωλ/νίας κ. Πεφάνη, όπως και των εργαζομένων, ώστε τελικά να αρθούν τα εμπόδια και έτσι, πριν λίγες μέρες, να καταστεί δυνατή η μεταφορά του εξοπλισμού.

Αμέσως μόλις έγινε αυτό, ξεκίνησαν και τα χειρουργεία, και την Πέμπτη, χειρουργήθηκαν επιτυχώς πέντε ασθενείς.

Πηγή: agriniopress
 
Top