Στο υπό κατάληψη κτίριο υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, στη διασταύρωση των οδών Κορίνθου και Τσαμαδού, έχουν επιστρέψει πλέον οι δυνάμεις της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α....

της ΕΙΝΑ και άλλων φορέων και σχηματισμών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, που πραγματοποίησαν, νωρίτερα το Σάββατο, πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, όπως είχαν προαναγγείλει από χθες, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα βάρβαρα μέτρα που προβλέπονται στη νέα δανειακή σύμβαση της χώρας, που έρχεται αύριο, Κυριακή, για έγκριση στη Βουλή.

Νωρίτερα, λίγο μετά από τις 12 το μεσημέρι, έγινε από τις αστυνομικές δυνάμεις ευρεία χρήση δακρυγόνων, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία.

Συγκεκριμένα, ενώ η πορεία, που είχε αφετηρία το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που προαναφέρθηκε, βρισκόταν στο ύψος της Ερμού, ομάδα αντιεξουσιαστών, που είχε παρεισφρήσει και οι οποίοι νωρίτερα είχαν επιτεθεί στα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας επί της Κορίνθου-Γούναρη, της Attica Bank, στο επάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου, καθώς και στο... σφραγισμένο κατάστημα της Εθνικής, στη γωνία Κορίνθου-Πλ. Γεωργίου, άρχισαν τα πνεύματα να... αγριεύουν πιο πολύ.

Όταν επιτέθηκαν δε στις τζαμαρίες του πολυκαταστήματος "Ζara", στη συμβολή της Μαιζώνος με την Αγίου Νικολάου, οι αστυνομικοί προέβησαν σε κινήσεις εκφοβισμού τους. Η... απάντηση ήρθε με τα γνωστά συνθήματα που χρησιμοποιούνται σ' αυτές τις περιπτώσεις ("μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι" κ.ά.) και με "βροχή" από πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Τη στιγμή εκείνη οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. επέλεξαν ν' αντιμετωπίσουν την κατάσταση με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, πνίγοντας στην κυριολεξία το κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας και προκαλώντας μεγάλα προβλήματα σε δεκάδες πολίτες που διέρχονταν από το κεντρικότατο αυτό σημείο. Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών αντέδρασαν έντονα, αποκαλώντας "αλήτες" τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια, πάντως, σταδιακά η ένταση εκτονώθηκε και η πόλη άρχισε να επανέρχεται στους γνώριμους ρυθμούς της.



Πηγή: attacktv
 
Top