«Μπήκαμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και έγινε η λεγόμενη «Τρόικα» και δεν πήγαμε κατ’ ευθείαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί ο κ. Παπανδρέου αυτό το είχε αποφασίσει από πριν, πιστεύοντας ο ίδιος στην «παγκόσμια κυβέρνηση»...

όπως έλεγε, και διατρανώνοντας ότι χρειάζεται να ενισχυθεί ο ρόλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στην Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, προσθέτοντας ότι αυτό γινόταν σε όλες τις συνόδους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς:

«Τον αποκάλυψε ο Στρος Καν με τη συνομιλία τους το Νοέμβριο του 2009. Γι’ αυτό και αρνήθηκε τις εναγώνιες προσπάθειες τις οποίες καταβάλαμε όλοι για να βρεθούν εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης, όταν ομολογήθηκε η κρίση.
Τότε, απορρίφθηκε εσκεμμένα κάθε εναλλακτική πρόταση, διότι επελέγη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Και μάλιστα, στο παρά πέντε, όταν η Ελλάδα δεν θα ήταν σε θέση να αποπληρώσει δάνειά της, ήρθε η πρώτη δανειακή σύμβαση.»

• Ο βουλευτής Αχαΐας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού σημείωσε ότι δυστυχώς, τα πράγματα δεν βαίνουν σωστά ακόμα και τώρα. Φέτος, όπως είπε, ο ανέφικτος προϋπολογισμός εσόδων είναι 59 δισεκατομμύρια και ο προϋπολογισμός εξόδων 70 δισεκατομμύρια. Το αποτέλεσμα, όπως σημείωσε είναι να μας μιλάνε από τώρα για μέτρα 5 δισεκατομμυρίων -μπορεί να είναι και 10 δισεκατομμυρίων- τον Ιούνιο:
«Άρα, αναρωτήθηκε ο κ.Χρυσανθακόπουλος, αφού το πρόβλεψαν και οι δανειστές μας και οι διαπραγματευτές, γιατί δεν ενέταξαν τα δέκα ή έστω τα πέντε δισεκατομμύρια στο πρόγραμμα τώρα; Διότι δεν άντεχαν να πουν στον ελληνικό λαό κατάματα «Κοίταξε, ως εδώ ήταν, γιατί από εδώ και εμπρός κόβονται όλες οι κοινωνικές παροχές σε όλα τα επίπεδα και πάμε σε ακόμα περαιτέρω δραματικές μειώσεις συντάξεων και μισθών».

• Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., στάθηκε ιδιαίτερα στην εναλλακτική λύση που παρουσίασε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος μίλησε για πέντε χρόνια άτοκα και μετά για ισομερείς δόσεις των 10 δισεκατομμυρίων το χρόνο με επιτόκιο 1%:

«Δεν θέλουν να πάρουν τα λεφτά τους; Θέλουν. Όμως, θέλουν και να κερδοσκοπήσουν ταυτόχρονα, γιατί φέτος στις 21 Δεκεμβρίου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έδωσε 489 δισεκατομμύρια σε τράπεζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με επιτόκιο 1%.
Και στις 29 του Φεβρουαρίου θα δώσει 1 τρισεκατομμύριο ευρώ -και μπορεί να φτάσει μέχρι και 1,5 τρισεκατομμύριο ευρώ- πρόσθετα δάνεια με επιτόκιο 1%.», είπε ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος και κατήγγειλε το παιχνίδι κερδοσκοπίας που παίζεται εις βάρος της χώρας μας:

«Γι’ αυτό όσες από αυτές τις τράπεζες που παίρνουν αυτά τα χρήματα έχουν πλεόνασμα, θα τρέξουν να αγοράσουν ομόλογα Ιταλίας με επιτόκιο 6% όσο είναι καιρός, γιατί αυτή είναι ευκαιρία. Πρόκειται για κερδοσκοπική τάση κάλυψης της ρευστότητάς τους, ενώ ακόμα δεν έχουν βγάλει από τους προϋπολογισμούς τους 292 δισεκατομμύρια σε όλη την Ευρώπη «τοξικά ομόλογα» από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τη «Lehman Brothers» κλπ.

• Παράλληλα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, επανέλαβε και την δεύτερη σημαντική πρόταση που έχει καταθέσει το κόμμα του, που αφορά στην αποποινικοποίηση των κεφαλαίων, προκειμένου να έρθουν στην Ελλάδα κεφάλαια από το εξωτερικό που ανήκουν σε Έλληνες καταργώντας για ένα διάστημα το «πόθεν έσχες» ειδικά για την οικοδομή:
«Δεν μας άκουσαν. Αντί να έχουμε 80 δισεκατομμύρια εισροές –ο Μπερλουσκόνι είχε πετύχει 90 δισεκατομμύρια πριν από δύο-τρία χρόνια- έχουμε 80 δισεκατομμύρια εκροές από τις καταθέσεις και από αυτά τα 20 δισεκατομμύρια στο εξωτερικό, τα 60 δισεκατομμύρια στο εσωτερικό που πήγαν για φόρους, κάλυψη αναγκών ανεργίας και πολλά στο σεντούκι.
Έτσι, λοιπόν, οι τράπεζες έχοντας πάρει 74 δισεκατομμύρια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και 43 από Μηχανισμό Εκτάκτου Ρευστότητας, τον ELA, έχουν πάρει 117 δισεκατομμύρια. Τώρα θα πάρουν άλλα 30, που μπορεί να χρειαστεί να πάρουν και περισσότερα, δηλαδή, όπως είπε και ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σύνολο 180 περίπου δισεκατομμύρια, όσες οι καταθέσεις σήμερα στις ελληνικές τράπεζες. Αυτή είναι δυστυχώς η κατάσταση. Άρα, λοιπόν, τι μένει να περιμένουμε;»

• Κλείνοντας, ο βουλευτής Αχαΐας του ΛΑΟΣ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο αγγλικό δίκαιο που διέπει την δανειακή σύμβαση:

«Είναι μεγάλη προπαγάνδα, ότι δήθεν το αγγλικό δίκαιο είναι το σύνηθες και ότι είναι απλό από εδώ και μπρος.
Δεν είναι έτσι. Αυτοί πήραν 78 δισεκατομμύρια τα οποία ήταν να εισπράξουν σε λήγοντα ομόλογα στο επόμενο χρονικό διάστημα, τα ανακεφαλαίωσαν, έβαλαν εγγύηση το ελληνικό δημόσιο, την ιδιωτική περιουσία του ελληνικού δημοσίου.
Και τώρα οι κουβέντες που γίνονται στο εξωτερικό είναι τι φιλέτα θα αρπάξουν από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, το οποίο είναι ιδιωτικού δικαίου και τι θα γίνει με τις συμβάσεις που θα υπογράψει η Ανώνυμος Εταιρεία Αξιοποίησης Υδρογονανθράκων που ιδρύθηκε από το Υπουργείο, ως γνωστό, Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας, για να βάλουν χέρι στο 1 τρισεκατομμύριο που είναι η αξία του φυσικού αερίου της χώρας.

• Για να καταλήξει ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος την αγόρευσή του στο Κοινοβούλιο:
«Είμαστε σαφείς και συγκεκριμένοι, με ολοκληρωμένες αντιπροτάσεις. Δίχως σχέδιο Μάρσαλ, δίχως επενδυτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα που θα έχουμε ρευστό στην αγορά και στην πραγματική οικονομία, δεν βγαίνουμε από το αδιέξοδο.
Όλα τα άλλα είναι ένα παιχνίδι των δανειστών μας να μας γονατίσουν και να μας κατακλέψουν».


 
Top