Σε εξέλιξη είναι αυτή τη στιγμή η συγκέντρωση κατοίκων των Ζαρουχλείκων, στην οδό Ανθείας, η οποία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου, ως διαμαρτυρία για την περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής τόσο από το φόρτο της λιμενικής λειτουργίας, που θα μεταφερθεί εκεί με την λειτουργία του νέου λιμένα...

αλλά και για την αύξηση της παρουσίας των μεταναστών (λόγω πάλι της λειτουργίας του λιμανιού).

Στο σημείο της συγκέντρωσης (Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ανθείας) έχουν αρχίσει να μαζεύονται κάτοικοι (στις 8.30μμ ήταν 100 περίπου άτομα), ενώ εκεί κοντά (Ανθείας και Ευδήμου) βρίσκονται ήδη και ομάδα 50-70 χρυσαυγιτών, οι οποίοι τελικά δεν συγκεντρώθηκαν στο χώρο του Βερόπουλου, όπως αρχικά ανέφεραν στο διαδίκτυο, προφανώς από το φόβο της αντισυγκέντρωσης που ετοίμαζαν οι αναρχικοί.

Οι χρυσαυγίτες και άλλα ακροδεξιά στοιχεία είχαν, όλες τις προηγούμενες ημέρες, επιχειρήσει να φτιάξουν, μέσω του διαδικτύου αλλά και με φήμες που αυτοί διέσπειραν από στόμα σε στόμα, κλιμα σε βάρος των μεταναστών υποστηρίζοντας ότι ομάδα από οκτώ μετανάστες "βίασαν" νεαρό ζευγάρι στην περιοχή της ΒΕΣΟ ΜΑΡΕ, κάτι για το οποίο πέραν του ότι υπήρξε διάψευση, η Αστυνομική Διεύθυνση απευθύνθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα να παρέμβει για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Οι τελευταίοι ενωρίτερα, επιτέθηκαν σε ισόγειο, στην οδό Ηλείας 13, που χρησιμοποιείτο ως αποθήκη. Η επίθεση αυτή έγινε γιατί οι αναρχικοί είχαν πληροφορηθεί ότι στην οδό Ηλείας (κοντά στο σημείο που έγινε η επίθεση) υπάρχει στέκι στο οποίο συγκεντρώνονται οι χρυσαυγίτες και παίρνουν "γραμμή" και αποφάσεις παρουσία των ηγετών τους.

Στην περιοχή των Ζαρουχλείκων, στο σημείο της συγκέντρωσης υπάρχει ισχυρή δύναμη. Οι αναρχικοί μέχρι τις 8 το απόγευμα δεν είχαν κάνει εμφάνιση. Από την πλευρά τους οι μετανάστες που είναι στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ, φοβούμενοι επίθεση από τους ακροδεξιούς έχουν "οπλιστεί" με καρδόνια και παραμένουν ανήσυχοι μέσα στο χώρο που χρησιμοποιούν ως κατάλυμα, αποφεύγοντας να κάνουν εμφάνιση στους δρόμους.

Πηγή: attacktv
 
Top