Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, κράνος, ζώνες ασφαλείας και όριο ταχύτητας είναι στην κορυφή των παραβάσεων που καταγράφηκαν από τα συνεργεία της Τροχαίας Πατρών κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου....


Συγκεκριμένα κατεγράφη και ένα σοβαρό τροχαίο από το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά ένα άτομο, ενώ σημειώθηκαν τέσσερα ελαφρά τροχαία με αυτοκίνητα και δίκυκλα όπου τραυματίστηκαν ελαφρά επτά άνθρωποι.

Σε ό,τι αφορά τις παραβάσεις που καταγράφηκαν, τα 24 συνεργεία της τροχαίας έκαναν αλκοτέστ σε 880 οδηγούς ΙΧ και βεβαίωσαν 25 παραβάσεις. Για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας βεβαιώθηκαν 293 παραβάσεις. Σε ότι αφορά τους οδηγούς δικύκλων, ελέγχθηκαν 446 και βεβαιώθηκαν 186 παραβάσεις.

82 άτομα δεν φορούσαν κράνος, 48 δεν έφεραν μαζί τους έγγραφα και 30 από αυτούς δεν είχαν άδεια οδήγησης. Εννέα άτομα διαπιστώθηκε ότι είχαν πιει πάνω από το όριο, πέντε χρησιμοποιούσαν κινητό τηλέφωνο κατά την οδήγηση, ένα όχημα έκανε υπερβολικό θόρυβο, δυο είχαν σταθμεύσει παράνομα και σε άλλους εννέα οδηγούς βεβαιώθηκαν άλλες παραβάσεις.

Πηγή: Εφημερίδα Vpress
 
Top